Справете се със сухата кожа на ръцете

С отлични резултати!
Справете се със сухата кожа на ръцете

Есента и зимата са сезони, които поставят пред сериозни предизвикателства кожата на ръцете. 

Малките усилия днес ще ви дадат отлични резултати утре, така че не пренебрегвайте необходимостта да вземете мерки срещу сухата кожа на ръцете. Погрижете се, като сами си изработите домашен лосион за ръце, който ще ги омекоти и възстанови.

За целта са ви необходими само натурални продукти, но също така и търпение, за да можете да си приготвите лосиона. Задължително следвайте стъпките, за да запазите максимално полезните свойства съдържащи се в продуктите.

Необходими продукти:

1599161Thinkstock/Guliver

20 грама пчелен восък
100 милилитра студено пресован зехтин
10 капки сандалово масло
10 капки розово масло
10 капки масло от розмарин

На парна баня и най-вече на изключително ниска температура разтопете пчелния восък, след което добавете зехтина и останалите етерични масла. Разбъркайте внимателно съставките и така получената смес я преместете в стъклен буркан, който е необходимо да съхранявате на температура не по-висока от 22 градуса.
Имайте предвид, че е изключително важно водата, която използвате за парната баня не трябва да ври и да се допира до съда, в който се разтопявате маслата. Също така е важно да не използвате метална лъжица или съд. Най-добре разтопявайте в керамика или стъкло.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април