Погрижете се за кожата на тялото

Вземете вана със здравец!
Погрижете се за кожата на тялото

Здравецът е от онези билки, които отглеждаме у дома не само заради уникалният им аромат, но също и заради многобройни им ползи върху здравето.

Лично аз не веднъж съм използвала това прекрасно растение в ежедневието с най-различни приложения. На първо място като аромат, който успокоява нервната система и внася душевен баланс. Изключително ефективно релаксира тялото и подпомага пълноценния сън.

На второ място подобрява работата на сърцето и укрепва кръвоносните съдове и регулира кръвното налягане. Подходящ е, както за външна, така и за вътрешна употреба. И не на последно място има силно антисептично действие, което помага при всякакъв вид възпаления.

Именно поради тази причина ви предлагам в неделният ден да се отдадете на наслада, която ще ви донесе многобройни ползи за тялото,  духа и в същото време ще можете да се справите с всякакъв вид кожни неразположения, сред които са акнето.

Необходими продукти за ваната със здравец:

1580249Thinkstock/Guliver

50 грама листа от здравец
50 грама равнец
100 грама морска сол
15 капки натурално етерично масло от лавандула
15 капки натурално етерично масло от лимонена трева

Напълнете ваната с вода и добавете морската сол, измитите листа от здраве и равнец. Добре е първоначално водата да е малко по-топла, за да можете да изчакате в рамките на 10 минути преди да влезете в нея. Непосредствено преди да се потопите добавете етеричните масла от лавандула и лимонена трева. Останете във ваната около 45 минути. След като подсушите тялото си с хавлиена кърпа при нужда можете да хидратирате кожата с натурално масло от кокос или кайсия.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април