Моят дом е... моето здраве

Чист, здравословен и с фитнес кът
Моят дом е... моето здраве

Най-важното

Петелът върху масата (от снимката) не е задължителен елемент от здравословния дом :) Тук е мястото да ви напомним, че, ако държите животни в жилището си, трябва да се грижите и за тяхната хигиена. Та, помислете добре преди да си вземете домашен любимец... 

Звучи съвсем логично, нали? Факт е, че мястото, където се храним, спим и прекарваме голяма част от времето си, трябва да е е чисто, приятно и подредено. Освен това, би било добре то да е така организирано, че да стимулира желанието ни да се грижим за физическото си състояние непрекъснато.

Знаем, че вече сте превърнали дома си в уютно и готино кътче за отмора. Затова няма да ви занимаваме с дълги и изчерпателни лекции. Когато имате време обаче, обърнете внимание на тези съвети. Защото смятаме, че те ще ви свършат полезна работа:

В кухнята

Може да е малка, но е вашата. Затова сте в правото си редовно да се вихрите в нея и да проявявате кулинарно въображение. За целта, бъдете практични и изчистете всички шкафчета, в които бихте могли да слагате важни прибори и умни кухненски роботи. Подредете продуктите в хладилника си така, че свежите и най-полезните да се намират най-отпред и да се виждат добре.

Вместо в скучни опаковки, преместете подправките в симпатични тумбести бурканчета от сладко, например. Така те ще стоят на сухо място и ще станат още по-привлекателни за употреба. Имайте предвид, че с тях всяка гозба е още по-вкусна и пикантна.

Дръжте в близост няколко добри книги с рецепти. Те ще ви предизвикат, вместо с редовното меню, да експериментирате с приготвянето на нов, екзотичен специалитет. А разнообразието в храненето е важно, откъдето и да го погледнете.

На масата сложете фруктиера с плодове. Доказано е, че ароматът им може да предизвика химична реакция в мозъка, която да създаде усещането, че вече сте хапвали.

Специалисти съветват осветлението в помещението, в което се храните, да не е много силно. Защото това може да ви накара да консумирате по-бързо от обикновено. Пълният мрак също не е добра идея, защото той пък ще ви попречи да виждате какво слагате в устата си и може да увеличи риска от преяждане.

В тази връзка, нека в стаята няма разсейващи уреди като телевизор, компютър и прочее, защото, както се уверихме тук, е добра идея да гледате в чинията си, а не другаде, докато се храните.

Важно: в никакъв случай не оставяйте в кухнята ви да гният или да се развалят продукти.

В спалнята

inm.comНе забравяйте, че тя е преди всичко място за релакс и отмора.

Затова, молим ви, не я превръщайте в офис. Махнете всички вещи, свързани с работата ви. Така ще позволите на съзнанието си да се освободи от стреса и да превключи на друг, по-бавен режим.

А за да си осигурите спокойна почивка през нощта, пробвайте тези супер ефикасни мини-стратегии за хубави сънища.

В случай, че не разполагате с други помещения, освен споменатите две, отделете в спалнята си малко кътче за любимите си фитнес занимания.

Подредете спортните си принадлежности до стената – шалте, гирички, въже и... готово!

Поставени на видно място, те ще ви изкушават да ставате бързо от леглото и да спортувате редовно.

Ако пък сте горди собственици на голямо жилище, още по-добре. Нищо не ви пречи да си направите домашен фитнес клуб. Как? Разберете от този материал.

В банята

Единственото важно нещо е да я поддържате чиста. Защото микробите може също да са живи същества, но не е добра идея да съжителстват с вас.

А за да направите банята си още по-хубаво място, бръкнете тук за няколко свежи идеи.

Бонус-съвет: проветрявайте редовно дома си, дори през зимата. Почиствайте праха от мебелите и си направете зелена аптека – ето така.

Е, знаем, че времето никога не ви стига, но е важно да се грижите за къщата си.

Тя е вашата крепост и, до голяма степен, от атмосферата, която поддържате в нея, зависи как ще се чувствате. Не се съмнявайте.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май