Защо да се усмихваме?

Ето няколко добри причини
Защо да се усмихваме?

Приятелите често ми казват, че имам адски голяма усмивка. Аз пък им отвръщам, че съм виждала и по-големи от моята :) А за да разрешим най-накрая спора, нека ви я покажа и на вас: 

Красимира Динева

Е, права съм нали? Има и по-големи, да!

Проблемът е, че напоследък устните ми са "мързеливи" и не желаят да се смеят. Не, не съм се заразила с песимизъм, нито пък съм си правила пластична операция. Просто така се случи.

Положението е временно, но искрено се надявам да премине бързо, защото, като оставим шегата настрана, усмивката е важна.

Тя не само има силата да променя външния вид и да ни прави красиви. А може да окаже положително влияние върху цялостното ни себеусещане, а в известен смисъл – даже и върху живота ни.

Вижте, например, как:

Помага ни в общуването

Представете си я като универсален код, който обаче всеки разчита различно. Същият казва много, понякога – всичко, понякога – не това, което трябва. Но, проверила съм, почти винаги помага.

С него всеки разговор започва по-лесно. Нещо повече, в някои случаи усмивката е най-подходящият начин за приключването на определени дискусии :)

Затова не се колебайте да използвате въпросния посредник в комуникацията колкото се може по-често. С негова помощ ще прескачате бариерите в общуването и ще продължавате напред в сприятеляването и контактуването.

Помага ни в работата

Е, не винаги, но често. Как? Ами, когато сме усмихнати и общителни, колегите ни приемат бързо в екипа си, радват ни се.

Готови са да си партнират с нас в изпълнението на професионалните ангажименти, да ни помагат. А това може да окаже само положителен ефект върху продуктивността и концентрацията ни.

inm.com

И още: доказано е, че лъчезарните служители имат добре изявени лидерски и организационни умения.

Помага ни във флирта

Каква по-страхотна новина, а? А за да се уверите, че наистина е така, следващия път, когато решите да се "закачате", не забравяйте да се усмихвате.

Обещавам ви, че ще направите добро впечатление на обекта на желанието си и бързо ще го омагьосате. А ако не се случи така, имате право да искате рекламация на материала ми.

Бонуси: Някои експерти твърдят, че когато се хилим активно, изгаряме немалък брой калории. И макар че искрено се съмнявам в това, по-скоро съм склонна да го сметна за предимство. Според същите учени (да бъдат живи и здрави!), лъчезарните хора живеят по-дълго и са по-здрави.

Бих се радвала, ако специалистите се окажат прави, но и без да имам абсолютна вяра в техните догадки, от днес започвам отново да се усмихвам – широко, както преди. Съветвам ви да направите същото. Няма да съжалявате :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май