От коледните курабийки се очакват няколко неща:
-
да се приготвят относително лесно;
-
да ухаят празнично (поне на канела, карамфил и джинджифил);
-
да са умерено хрупкави;
-
да са трайни;
-
да са тематично красиви.
Дотук нищо сложно. Или поне така си мислехме, докато не попаднахме в една истинска работилница за украса на коледни курабийки.
В кулинарно училище "Амюз Буш" сръчната Светослава Димова (Ананда) ни показа, стъпка по стъпка, как се правят празничните сладки.
Разбира се, първо омеси тестото по рецептата, която вече споделихме тук. След това продължи с разточването, изрязването и подреждането на курабийките. Докато сладките бяха във фурната, уханието наоколо ни доведе до лек пристъп на желание Коледаданастъпиведнага!, но се наложи да се овладеем ;)
Впоследствие Светослава ни демонстрира и украсяването на курабийките с т.нар. айсинг и със захарно тесто, но това вече не можем да го обясним... По-скоро ще ви го покажем: снимки вижте в галерията, а целия процес проследете в следващото видео:
Добави коментар