Хайде, мацо, играй!

Или какво се случи на Петия турнир по женски футбол
Хайде, мацо, играй!

Случи се това, което всички очаквахме - един страхотен купон, споменът за който ще поддържа доброто ни настроение още дълго. Събитието се проведе в комплекс "Царско село", София, тази неделя и, съвсем по план, започна в 11 часа.

Разбира се, "нежните" отбори, които отново бяха шест на брой, предвидливо се бяха събрали по-рано. За да покажат класна игра, момичетата си отделиха достатъчно време за загрявка и преди началото на двубоите потичаха и потанцуваха хоро, както си му е редът :)

Красимира Динева

Хайде мацо, играй!Красимира Динева

Хайде мацо, играй!Красимира Динева

Играта започна с напрегнато съревнование между "Сините шампиони" и боксьорките от клуб "Бастет". За пореден път двата тима показаха своето голямо желание за победа и до края нито един от тях не отстъпи от решението си да продължи своето участие в турнира. Това, логично, доведе до краен резултат 1-1.

Красимира Динева

Състезанието продължи със среща на терена между момичетата от танцов клуб "Фолклорика" и дамите от "Звездите". Тук наблюдавахме сравнително по-спокойна игра, която завърши без особени произшествия и с резултат 0:0.

Красимира Динева

Красимира Динева

За да вдигнат градусите на настроението пък, мацките от отбор "Текила" излязоха на терена с красиви жълти екипи, а някои от тях – по къси панталонки. Срещу жълтите сладурани се изправиха "Олимпийските надежди", които в крайна сметка успяха да победят, като отбелязаха решаващ гол.

Хайде мацо, играй!Красимира Динева

Красимира Динева

Красимира Динева

След дузпи, много смях и солидна доза футболна драма, на финал отидоха "Бастет" и "Надеждите". И тъй като бяха наистина борбени, боксьорките грабнаха победата с три дефинитивни попадения.

Ето това е женският футбол – красив, емоционален и вдъхновяващ. Да прибавим още, че, освен всичко друго, този отново бе с благородна кауза.

Петото издание на турнира успя да събере 1700 лева в помощ на 12-годишната Снежанка, болна от детска церебрална парализа. И ако питате нас, това е най-голямата победа, на която адски се радваме. Защото Снежи е прекрасно дете и заслужава да бъде щастлива.

Та, тръпнем от очакване да вземем участие в следващия турнир, който, както ни съобщиха организаторите, ще се проведе след около месец. Повече за каузата обаче ще ви разкажем скоро.

А дотогава... Тренирайте момичета!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май