Тренировки у дома, с които можем да заменим фитнеса

Тренировки у дома, с които можем да заменим фитнеса

В днешни дни бихме казали, че домашните тренировки са станали част от ежедневието на много дами. Чрез различни приложения и социални мрежи имаме възможност да тренираме с професионални треньори, при това без да напускаме дома си. Ако и вие сте от дамите, които не обичат да посещават фитнес зала, вероятно сте се питали има ли някакъв друг начин, по който можете да поддържате формата си. Разбира се!

В следващите редове ви предлагаме няколко идеи за ефективни тренировки, с които можете да горите калории, без да напускате дома си. Ето ги и тях:

Кръгови тренировки

Това са тренировки, при които за определен период от време (30 – 45 секунди) изпълнявате максимален брой повторения от дадено упражнение. През останалото време почивате (30 – 15 секунди). Такъв тип упражнения са много подходящи ако нямате много време за тренировка, тъй като за около 30 минути можете да тренирате цялото тяло, като съчетаете ефекта от кардио и силова тренировка.

Как да тренирате?

Подберете 6-7 упражнения, направете колкото се може повторения за определения интервал от време (45 секунди за напреднали; 30 секунди за начинаещи), като след това преминете към другото упражнение. Изпълнете избраните упражнения едно след друго – това е един кръг. Направете почивка от около 45 секунди до минута, и повторете кръга още два пъти.

Скачане на въже

Скачането на въже е комплексно упражнение, в което участват много мускулни групи. Натоварването е съсредоточено основно в прасците, а това го прави изключително подходящо за жени, които биха искали да подобрят визията не само на тази част от тялото, а и на целите крака. По време на движението участват и мускулите на корема и кръста. Комбинирайте скачането на въже с упражнения или пък го правете, за да заместите кардио тренировка. Пригответе се да изгорите около 250 калории само за 20 минути скачане.

Спринтове

Макар и това да не е точно домашна тренировка, стига да имате желание, можете да я направите буквално навсякъде. Заменете скучния джогинг със спринтове, при които можете да достигнете оптималното ниво на сърдечен ритъм, при който да изгаряте мазнини. Как да го изчислите? За да сметнете колко е вашият максимален сърдечен ритъм от 220 извадете вашата възраст. Ако сте на 30 години – това прави 190 удара в минута (220 -30). За да влезете в зоната на горене на мазнини, трябва да достигнете 70% от него (или около 133 удара в минута). За да разчупите тренировката, редувайте по-голямо с по-леко натоварване. Този метод е подходящ, ако искате да ускорите метаболизма си и да увеличите издръжливостта си.

Ако мястото в дома ви е ограничено, може да правите спринтовете в коридора или около блока.

Подберете правилните упражнения

Макар че всяко движение е полезно за тялото, ако целта ви е загуба на телесни мазнини, подберете точните упражнения. Джъмпинг джакс, бърпита, клекове с подскок, планк с разтваряне и събиране на краката, повдигане на коленете с бързо темпо – това са все упражнения, чиято ефективност е подкрепена с научни изследвания. Можете да добавите всяко едно към вашата домашна тренировка, или пък да изпълните всички едно след друго, за най-добри резултати. Не забравяйте, че за да се постигне отслабване, трябва да обърнете внимание и на количеството и качеството на храната, която консумирате.

Според специалисти, загубата на мазнини е възможна само с комбинация от упражнения и калориен дефицит (да изгаряте повече калории, отколкото поемате). Ако искате да следите калорийния си прием, можете да въвеждате храните, които консумирате в приложение. В края на деня то ще калкулира калориите, както и нутриентите, които сте поели, пише az-jenata.bg

ключови думи:
домашен фитнес

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март