Тренировки за урбанатлон

Тренировки за урбанатлон

Най-важното

За някои от вас понятието урбанатлон може да не е познато. Това е приключение, което изправя спортистите на състезание в градски условия. Те преодоляват различни прпятствия докато бягат. В България такъв род състезание се проведе за първи път миналата година, а победител стана националният рекордьор на страната на 3000м стипълчейз Митко Ценов.
Тази тренировка ще ви помогне да се подговите, като наблегне на вашата издържливост по време на бягане и заздравява вашата мускулатура, за да можете да преодолеете препятствията. Тренировката за сила е разделена на 3 цикъла.
1-ви цикъл.
Започнете със силово дърпане. Можете да завържете въже за нещо и да дърпате, може във фитнеса или каквото измислите. Направете 10 повторения с лявата ръка и 10 с дясната. Следващото упражнение е часовникова преса. Вземете едно въже и го завържете за нещо над вас след това се подпрете на него в поза за лицева опора и  започнете да движите ръцете си, като те трябва да образуват 3 и 15 часа. Напревете 10 повторения. След това направете напъти с тежести.
2-ри цикъл.
За първото упражнение е нужно да се хванете за въже и започнете да се накланяте към единия крак, като той е сгънат в коляното, а другия изпънат. След това сменете плавно краката. Направете 20 повторения. След това застанете като за лицева опора и се обърнете на страни като се подпирате само на дясната ръка и десния крак и вдигнете левия крак и лявата ръка на високо. След това сменете страната. Направете 10 повторения на страна. Следващото упражнение са подскоци с ротация на краката. Започнете с десния крак напред и скачайки ги сменяйте. Направете 20 повторения.
3-ти цикъл.
Започнете с 10 серии напъти на крак. След това си вдигнете едното коляно до гърдите, задръжте малко и го свалете. Това е 1 повторение, направете 20. Няколко спринтови старта. Направете 10 като си сменяте краката, с които стартирате.
Тренировка за издържливост.
Понеделник. Бягайте половин километър колкото се може по-бързо, а почивката ви да е 3 минути ходене или леко бягане. Първата седмица на тренировка направете 5 интервала, 2-рата - 6, 3-тата -7 и 4-тата - 6 интервала.
Сряда. Бягайте 1 километър с бърза скорост, а почивката между интервалите е 5 минути ходене или леко бягане. Започнете с 3 интервала през първата седмица, 4 през 2-рата, 5 през 3-тата и 4 през 4-тата седмица.
Петък. Променливо бягане. Сами избирате времето на бързите и бавните бягания. Първата седмица пробягайте 12 километра, 2-рата - 14 километра, 3-тата 16 километра, а 4-тата 14 километра.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май