Спортувай, България! Седмица 2

Миналата седмица спортуваха Русе, Шумен, Варна, Стара Загора и донякъде... Каспичан
Спортувай, България! Седмица 2

В случай, че току-що падате от Луната или по празниците сте преяли до степен на амнезия, обясняваме: от 2 април насам тече кампанията "Спортувай, България!". Главни действащи лица в нея са А(лександър) и Б(оян) от Sportuvai.bg. Нескромната им мисия е в рамките на 25 дни да обиколят 14 населени места, опитвайки над 30 вида спорт с идеята да насърчат активния начин на живот у нас. Какво се случи с тях в пилотната седмица от обиколката им, можете да видите тук.

По не по-малко интересен начин се стекоха нещата за нашите герои и през следващите седем дни:

Първият от тях (9 април) протече в Русе, където двамата ентусиасти си премериха... мерниците в съревнование по спортна стрелба. След това местният клуб по народни танци "Чанове" даде възможност на Боян да се включи в 2-3 хора и с това да събере очите на Александър. Сашо му го върна подобаващо с демонстрация по салса в клуб "Фламинго". За наше най-огромно съжаление, планираната тренировка по бойни спортове не се състоя.

10 април трябваше да започне в Шумен, но вместо това започна в Каспичан – нещо, което само по себе си може да мине като отделен вид екстремен спорт. Около четири часа по-късно обаче двамата несретници успяха да се доберат до шуменското летище, където си играха с кое от кое по-големи хвърчила. Детска им работа.

Следващите два дни бяха посветени изцяло на Варна и нейните спортни дадености. За Спортувай.бг те намериха израз в скейт, салса (отново, но този път и с участието на Боян) и яхтинг. За последния разбрахме, че бил най-скъпият, най-бавният, най-несигурният и най-трудният начин да стигнеш от едно място на друго, където така или иначе нямаш никаква работа. Имаше и планове за скок с бънджи, които се провалиха, но за сметка на това се състоя футболен мач. С жени. Нека кажем само, че изживяването е било унизително за кавалерите.

13 и 14 април бяха предвидени за Бургас, но така и не се случиха. Тоест, те се случиха, но не и в Бургас. Бяха компенсирани с планинско велоспускане по Дряновската екопътека и риболов край село Ловнидол.

Самият Великден бе посрещнат в Стара Загора, където Сашо и Боян усетиха вибриращата мощ на Power Plate фитнеса и поиграха шах. Последното е спорт – да. Особено когато фигурите ти стигат до кръста.

Sportuvai.bg

Третата, последна, седмица от обиколката на Спортувай.бг вече тече. Ако ви е интересно да следите нейното развитие в почти реално време, бихте могли да го направите на страницата им във фейсбук или на самия сайт. Припомняме, че покрай всичко това имате шанса да спечелите чисто ново колело. Повече подробности по темата можете да намерите тук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април