Идва! Въздухария 2012

Фестивалът на свободния полет
Идва! Въздухария 2012

От известно време не ме свърта на... земята. Едно такова странно приповдигнато ми е. Въздухът в офиса не ми стига. Знам какво ми има. Лети ми се!

Така става, когато наближава Въздухария – единственият по рода си фестивал на свободния полет у нас.

Той ще се проведе за втора поредна година в дните между 6-ти и 9-ти септември, а сборният пункт е Манастирската поляна на лифта на Сопот. Ако сте били на миналогодишното издание, знаете за какво иде реч. Ако не знаете, надникнете в този материал и ще разберете веднага.

Накратко, събитието има за цел да събере на едно място всички любители на полета с парапланер у нас, както и да привлече хора, които нямат нищо общо с летенето. Ама страшно им се иска да си го причинят :)

Валентина Соколова/Sky Camp

Усещам, че и този път ни очакват вълнуващи три дни, пълни с незабравими емоции по суша и по небе. Карнавал във въздуха, скок с бънджи, издигане с балон, любопитни арт работилници, танци и хубава музика... Това са само част от нещата, които ще ни радват по време на Въздушния празник. (Пълната програма може да откриете тук). 

Станимир Стоянов/Sky Camp

Има и още обаче: организаторите ще дадат предварителен старт на фестивала още на 3-ти септември. Тогава в столичното заведение Порк Пай (Борисовата градина) ще бъде спретнато весело "пре-парти" в чест на предстоящите въздушни лудории. Входът е свободен, разбира се! А за музикалния полет на компанията ще се грижат DJ's Ihou & Vas Quest

Купонът ще започне в 20:00 ч., а час по-късно ще се проведе бързо състезание по най-дълъг полет с хартиено самолетче. Победителят ще спечели тандем полет с парапланер. 

Надя Янакиева/Sky Camp

Да. Вече мислено летя към Въздухария 2012. Вие пък очаквайте скоро интервю с един от главните виновници за случването на прекрасния фест - Емил Кирилов, който е организатор и основател на българското училище по парапланеризъм Sky Camp.

Засега толкова :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май