7 причини жените да изневеряват

7 причини жените да изневеряват

Кой изневерява по-често – мъжете или жените? Всички ще си кажат, че въпросът е риторичен и това са представителите на силния пол. В последните десетилетия това е така. Проучвания обаче показват, че средно 20% от мъжете изневеряват, в сравнение този процент при дамите е 13.  В американско проучване от 2018 година обаче психолозите открояват няколко нюанса.

Първо – броят на жените, решили да изневерят се увеличава и второ – това най-често са дами на възраст между 18 и 29 години. Зрелите жени нямат много време, докато неспокойните мъже продължават да "вършеят". Какви обаче са причините една жена да реши да изневери на мъжа си.

Експерти установиха 7 основни причини дамите да решат да се разнообразят.

1. За секс

Ако някой ви каже, че мъжете изневеряват заради плътски страсти, а жените заради романтика, то може да се изсмеете в лицето на този човек. "Жените, подобно на мъжете, ценят добрия секс и лесно могат да изневерят с някой, който ги възбужда", казва секс терапевтът Тами Нелсън от Ню Йорк.

2. Поради недоволство от връзката

Проучване показва, че това е втората най-популярна причина за изневяра от страна на жените. Дори, ако любовта все още трепти, жени, която е уморена от настоящите си отношения (кавги, скука, битовизми, финансови проблеми), ще потърси обект за флирт настрани. Една любовна връзка добавя адреналин в живота на жените.

3. Грешка

Нещо просто се обърка. Събитията са се развили по прищявка на съдбата или просто дамата е била стабилно почерпена. Каквото и да е, просто обстоятелствата са такива, че тя да се предаде и оправдае пред приятелките си. Много дами действат импулсивно и след това съжаляват.

4. Жажда за интимност

Физическата или емоционалната близост са основни нужди, които всеки един човек желае да задоволи. Ако една жена не получава достатъчно интимност в настоящата си връзка, а някой се върти наблизо и е готов на тази близост, шансовете за взаимно привличане се увеличават значително.

5. Да се почувстват желани

И жените, и мъжете изневеряват, защото искат да се чувстват обект на нечие желание, любов и обожание. Липсата на внимание в една връзка тласка дамата в прегръдките на друг. Трудно е да се пренебрегнат любезностите, комплиментите и истинската страст, независимо от семейните ценности.

6. Ниско самочувствие

То също може да мотивира една дама да потърси емоции извън връзката си. "Ако половинката й е скъперник, лесно даващ критика и рядко даряващ с разбиране, то една жена неминуемо ще се впусне в романс", казва сексоложката.

7. Защото иска развод

Понякога изневярата е скрит манифест, че жената е готова да прекрати съществуващата си връзка, но й е трудно да обяви решението си. Това поведение е несправедливо спрямо партньора, въпреки че е разбираемо от психологическа гледна точка. Понякога изневярата просто отбелязва спешната нужда от промяна в настоящите отношения. "Изневярата е разрушителна, но не означава непременно края на двойката и понякога дава импулс за промяна към по-добро", казва секс терапевтът.

 

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април