Как да си погадаем сами за бъдещето навръх Коледа?

Как да си погадаем сами за бъдещето навръх Коледа?

В нашия урбанистичен и изцяло материален свят, където всичко е обяснено и разяснено от гледан точка на науката, сякаш не може да има място за каквити и да било метафизически явления и увлечения.

Хората отдавна са свкинали да вярват само на това, което може да се пипне с ръце или да се види с очи. Но колко и да е странно и днес в живота ни има място за древни тайни, загадъчни и навярно за това много популярно знания.

Гаданията не само не са изключение, но стоя начело заедно със съновниците и хороскопите. Да се потопим в света на тайните, очакванията и изненадите, които ни даряват най-различни и проверени от холядолетията начини за гадаене.

Гадание за бъдещето с чаши

За него са необходими няколко чашки, съответстващи на броя гадаещи. Във всяка чаша се поставят различни предмите - пръстен, монета, хляб, лук, захар, сол, а в от чашите се налива малко вода. Със затворени очи всеки от гадаещите избира чаша.

Предсказанието за близкото бъдеще е следното:

Пръстен – на сватба е

Монета – богатство

Хляб – имане

Захар – веселие

Сол – нещастие

Лук – сълзи

А чашата с вода означава живот без особени промени.

Гадание за бъдещето със свещи

Ще ви трябват купа с вода и за всеки гадаещ по половин черупка от орех и още толкова малки свещи или парченца от свещ. Те трябва да се поставят в черупката, да се запалят и да се пуснат да плуват в купата.

Девойката, чиято свещ изгови първа първа ще се омъжи. Съответно тази, която свещ изгови последна ще се омъжи последна. Ако нечия черупка потъне, тази девойка изобщо няма да се омъжи.

Гадание за бъдещ съпруг

В полунощ на Коледа девойките излизат от дома и питат първия срещнат мъж за името му. Името, което той назове, ще е името на техния съпруг.

Гадания с хартия

Вземете лист хартия и го смачкайте на топка. Поставете го на дъното на обърнатата чиния и го запалете. След това поднесете чинията с изгорялата хартия към стената и внимателно я завъртете, докато не се появи някаква сянка, по очертанията на която се съди за близкото бъдеще.

Гадания на восък

За това гадание са необходими две восъчни свещи. Едната трябва да се запали, а парченцата на другата да се поставят в лъжица и да се нагрее над свещ, докато восъкът се разтопи.

След това разтопеният восък бързо се излива в чаша със студена вода и при светлината на свещта се гадае за бъдещето по фигурата, която се образува.

Гадание "да-не”

Над буркан със зърно се поставя лявата ръка с дланта надолу. Съсредоточете се и задайте интересеуващия ви въпрос. След това гребнете от буркана с шепа и изсипете зърното на масата, след това пребройте зърната.

Ако са четен брой, отговорът е положителен – "да”. Нечетният брой зърната означава "не”.

Гадание на пръсти

Гадаещите девойки търкалят пръстен една след друга. Тази, чийто пръстен се изтърколи направо към вратата, в близко време ще се омъжи.

Гадание за броя и пола на бъдещите деца

В Коледната вечер се налива в чаша вода, пуска се в нея пръстен и се изнася навън на студа. Преди лягане се взема чашата с пръстена и по образувалата се ледена повърхност се гадае за бъдещите деца. Броят на хълмчетата показва броя на момченцата, а на ямките – на момиченцата.

Гадание по книга

Наслуки вземате книга и задайте въпрос. След това посочете номер на страница и номер на ред в нея – това, което е написано там, е отговорът на вашия въпрос, пише sanovnik.at.

ключови думи:
бъдеще гадаене

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април