Розова луна изгря в небето. Какво да очаква всяка зодия?

Розова луна изгря в небето. Какво да очаква всяка зодия?

Пригответе се за пролетна магия, защото от снощи на небето грее априлската Розова луна. Тя огрява нощното небе всяка година през месец април, както може би се подразбира от името ѝ. Розовата луна е важен знак за всички — растенията, хиберниращите животни и дори уморения човешки дух. Всички се будят и прераждат за нов живот след дългата студена зима.

Какво представлява розовата луна?

Може би вече се досещате, че естественият спътник на Земята няма да изглежда розов наистина. Причината, утрешното пълнолуние да се казва така, произтича от индианска практика да се дават имена на всички пълни луни.  

Името на това пълнолуние идва от цветето флокс — едно от първите цветя, които разцъфват напролет. Техните цветове са розови.

Розовата луна също е и знак за началото на много религиозни празници, като Пасха, в юдаизма, Великден в Източноправославната църква и индуския фестивал Хануман. В арабската култура, нощта на розовата пълна луна се нарича бадр, което означава "пълен".

А какво казват астролозите?

Тазгодишната Розова луна озари небето във въздушния знак Везни, подтиквайки ни към социализация, свързване и повече взаимна зависимост. Докато това Пълнолуние разгръща пълния си потенциал, всички зодии ще усетят нуждата от баланс при справянето с проблемите си. Няма да искате, а и не е нужно да се справяте сами с всички задачи и проблеми. Сега е времето за взаимна подкрепа и общи цели. Страхотно е да бъдеш номер едно, но е още по-хубаво, когато има с кого да споделиш първото място и радостта от него.

Ето какво може да очаква всяка една зодия от априлската Розова луна (Пълнолунието трае три дни): 

Овен - Фокусът ви ще се измести от работните ви проекти към личните ви взаимоотношения. Въпреки че пълнолунието ще ви накара да се отървете от обичайните си импулси, то обещава да разкрие важни партньорства и сътрудничества. Сега е моментът да обединявате сили с останалите, вместо да се стремите да бъдете еднолични лидери.

Телец -  за Телците е важно да намират по нещо хубаво и приятно дори в най-досадните ежедневни занимания. А Пълнолунието ще ви подтикне да потърсите още по-голям комфорт и уют между всичките ви ангажименти. Продуктивността е чудесна за вас, но личното ви време за нещата, които обичате, е много по-ценно. Розовата луна за пореден път ще ви покаже, че най-простичките неща в живота, са най-хубави и носят най-голяма радост.

Близнаци - Розовата луна ще хвърли светлина върху вашите хобита, страсти и любими занимания в свободното време. Като въздушен знак, вие оценявате важността на социалните връзка и това пълнолуние ще подчертае различните начини, по които черпите вдъхновение от хората около вас. Отидете на среща, посетете парти или се ангажирайте с творческо занимание – всичко, което ви поставя в среда с хора, с които работите добре.

Рак - Подхранвате се от това да прекарвате време с любимите си хора в комфорта на собствения ви дом, така че това розово Пълнолуние е идеалното време да направите именно това - бъдете с най-близките си хора у дома, забавлявайте се, направете пространството около вас уютно и привтеливо. За вас домът е не само мястото, където е сърцето, но и мястото, където обичате да сте заобиколени от любимите си хора.

Лъв - Дръжте ума си отворен за нови гледни точки, а сърцето си - за осъществяване на мечтите си. Напоследък сте заети да се фокусирате върху малките детайли от живота си, но това пълнолуние осветява много по-грандиозна версия на това, което може да се осъществи. Повярвайте, че Вселената ви подкрепя, и ще видите, че възможностите ви се простират по-далеч, отколкото изглежда.

Дева - Това пълнолуние ще се съсредоточи върху връзката ви с вашите лични ресурси, ценности и притежания, защото имате нужда от баланс в тази обслат. Винаги сте готови да споделите печалбите си с близките си, но е важно да оставите достатъчно и за себе си. Ако сте раздавали твърде много от времето, енергията или притежанията си, сега е моментът да се съберете, да се калибрирате и да сте сигурни, че се наслаждавате напълно на плодовете на труда си.

Везни - Пълнолунието осветява вашия първи дом, поставяйки на фокус нуждата ви от партньорство, баланс и взаимност. Ако има идеален ден за флирт, Везни, това е по време на Розовата луна, така че действайте смело. За вас романтичната връзка е от съществено значение и това пълнолуние ще изведе на преден план вашето желание за любов. Просто се уверете, че не наблягате толкова много на партньорството, че да пренебрегнете себе си и нуждите си.

Скорпион - Време е да намерите вътрешен мир, а това означава да се отдадете на така необходимото ви време насаме. Стресът от ежедневието ви може да ви потискат, но това не е нищо, което една спокойна нощ не може да излекува. Вземете си вана или направете тиха медитация, за да съсредоточите духа си и да се свържете с мистичната си страна.

Стрелец - Ще почувствате нужда да общувате и да се свързвате с другите. Като човек, фокусиран върху общността, вие много държите на това да създадете топло и приятелско пространство за близките си и предстоящото пълнолуние ще хвърли светлина върху това как се ангажирате в тези лични взаимоотношения.

Козирог - Живеем в материален свят и това пълнолуние иска да се насладите на всяка капка от него. Отдайте се на всичко, което ви доставя чувствено удоволствие сега, независимо дали това означава да вечеряте на луксозно място или да се отдадете на някакво специално удоволствие. Да сте пестеливи е добре, но да си позволите някои луксозни неща е божествено.

Водолей - Това пълнолуние ще ви вдъхнови да се свържете с хората около вас и да бъдете по-социални. Дори кратките и леки разговори могат да предложат просветляваща перспектива или да вдъхновят нови значими идеи.

Риби - Ще признаете нуждата си от баланс и хармония в интимните си връзки с другите на 6 април, когато настъпва Розовата луна. Погледнете как раздавате времето, усилията и енергията си. Балансирани ли са везните? Ако не, може би е време да направите някои промени. Като човек, който се грижи за равенството между останалите, е справедливо да получите същото отношение в замяна.

 

ключови думи:
Розова луна

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Везни
24 септември – 23 октомври