Ето какво създава визуален бардак в дома

Ето какво създава визуален бардак в дома

Организацията на пространството не е просто хоби на писателите, които пишат книги за домашния комфорт. Това си е цяла наука, която не всеки може да разбере от първия път. 

Да въведете абсолютен ред и чистота в жилището си не е лесна задача. За щастие, тя може да бъде постигната, започнете ли да боравите правилно с вещите. 

Има предмети, които визуално създават "творческа бъркотия" само с присъствието си в помещението. Затова или трябва да се научите незабавно да ги връщате по местата им, или да се отървете от излишното навреме. Само тогава престоят в апартамента ще стане много по-приятен. 

Ето кои предмети създават хаос и визуален безпорядък в дома ви:

Колекция от сувенири

Когато е на почивка, почти всеки човек иска да вземе със себе си възможно най-много сувенири за спомен. И започва да купува всякакви тематични дрънкулки.

След като бъдат показани на всички приятели и роднини, тези предмети или стоят на секцията, смесени с подобни сувенири от други места, или, ако говорим за магнити, висят на хладилника. Именно те са в големи количества, особено ако не се вписват в цялостния дизайн на интериора и създават визуална бъркотия.

Затова е по-добре следващия път, като спомен от пътуването, да вземете не обикновени фигурки, а картини. Те не претрупват пространството толкова много.

Мръсна посуда 

Разбира се, мръсните съдове няма как да бъдат пропуснати в този списък. Дори една неизмита чиния, лежаща на дъното на кухненската мивка, вече предизвиква асоциации с бардак и немарлив собственик. Още по-лошо е ако тенджерата или тигана стоят с дни на котлона.

Създайте си навика да миете чиниите веднага, за да спестите време и да поддържате дома си чист. 

Сушилка за дрехи

Всички, които нямат възможност да простират на открито, използват обикновена сгъваема сушилка. Тази вещ е изключително полезна и незаменима. Но почти винаги създава усещане за безпорядък. 

Когато чорапи, бельо и куп други дрехи висят из стаята като знамена, това определено няма да придаде красота на дома ви. Със сушилник стаята винаги изглежда някак разхвърляна.

Не искате в апартамента ви да цари бъркотия? Тогава просто приберете прането веднага щом изсъхне!

Безпорядък в банята

Банята е отделен свят, в който понякога човек може да се изгуби. 

Между другото, именно банята е отговорна за самочувствието на обитателите на апартамента. Ако всички кутийки и шишенца са поставени по местата си, ваната и мивката са чисти, килимчето е пухкаво, а помещението ухае приятно, това говори, че собствениците отделят много време, за да се грижат за себе си.

Обратната ситуация намеква за ниско самочувствие на обитателите и желанието им да се слеят с тълпата.

Кутии от техника

Едно е да съхранявате картонените кутии и кашони от техниката, защото гаранционният срок не е изтекъл, а съвсем друго е да затрупвате с тях цялото пространство наоколо. 

На някои хора сърце не им дава да се разделят с тях и картонът започва да се трупа в някой ъгъл на стаята, в килера или под леглото, създавайки хаос и неподредена среда.

Играчки

И тук, както при сувенирите – ако имате деца, е важно да следите какво се случва с играчките им, защото те моментално превземат пространството и създават бъркотия. И преди да успеете да се обърнете, дрънкалките и кубчетата ще бъдат навсякъде - на масата в хола, в кухнята и в коридора.

За да предотвратите това, организирайте отделен кът за тяхното съхранение. И винаги карайте детето си да разчиства след себе си.

Между другото, разпръснатите играчки за животни също натоварват пространството и създават визуален безпорядък. 

Обувки в коридора 

Повечето хора са свикнали толкова много с обувките в коридора, че дори не им обръщат внимание. За съжаление, разхвърляните мръсни обувки силно натоварват пространството.

Входното антре и коридорът са първите неща, които виждаме, влизайки в къщата. Ако в тях цари хаос, интуитивно изглежда, че такова ще е положението и в останалите стаи. И често се случва точно така, пише jenata.blitz.bg

ключови думи:
визуален бардак

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април