Време е да смените работата си? Ето знаците за това

Време е да смените работата си? Ето знаците за това

В трудни моменти вероятно си мислите, че е крайно време да смените работата си. Имате нужда от ново начало, от ново предизвикателство. Чувствате се сякаш сте спрели на едно място и вършите работата си като робот, без да влагате любов и страст. Много хора започват да се чувстват по този начин в даден момент. Някои от нещата, които спират мнозина да сменят работното си място или попрището, е лоялност към компанията, любов към колегите, комфорт и сигурност в уменията, доволство от заплатата, локацията на работното място и много други фактори. Но въпреки всички тези позитиви, които ви карат да се чувствате добре на работа, все пак във вас се заражда желание да промените нещо в кариерата си.

Кои са признаците, че е време да смените работата си?

Чувствате се равнодушни

Проявата на незаинтересованост към работния процес и постигането на нови висоти на мястото, на което се намирате в момента в работен смисъл, е един от водещите признаци, че е време да смените работата си. Когато спрете да работите със страст и нямате желание за нищо с всеки изминал ден, това потиска творческите ви умения и възможностите за развитие.

Понижили сте стандартите си

Когато сте започнали работа в тази фирма или компания вероятно сте били заредени с ентусиазъм. Чувствали сте се сякаш растете нагоре, учите нови неща и придобивате нови умения. Стигнали сте до момент, в който сте в застой и сте загубили интерес към това, което правите.

Бездействате

Когато стандартите ви са започнали да се понижават, желанието ви за работа също е спихнало. Вече не се вълнувате от постиженията на компанията, нямате мотивация, сякаш сте в неутрално положение, което ви кара да ходите на работа ден за ден.

Взимате лоши решения

Един от знаците, че трябва да смените работата си, е липсата на концентрация. Работите по инерция, а това ви кара да взимате лоши решения, защото не сте така емоционално ангажирани с работата, както сте били преди. Допускате грешки не от незнание, а от това, че работата не ви вълнува вече по същия начин, а това ви кара да сте по-разсеяни.

Носите работата и вкъщи

Ако се борите със симптомите на липса на концентрация и мотивация за работа, вероятно не успявате да приключите със задачите в рамките на работния ден. Това ви кара да пренасяте работата вкъщи, за да я довършите.

Мразите понеделник

Когато стане неделя и дойде вечерта, мисълта да отидете на работа в понеделник ви смазва. Не искате понеделник да идва. Предпочитате да си останете в леглото и да спите през целия ден. С нетърпение чакате да стане петък, защото уикендът ще ви отърве от досадното задължение да сте на работното си място, пише az-jenata.bg

Работата ви вреди в здравословен смисъл

Толкова сте намразили работното си място, че мисълта за него ви кара да се чувствате зле не само в емоционален, но и във физически смисъл. Стресът, който работата ви предизвиква, ви разболява. Започнали са да се появяват физически признаци на непоносимост към работното място. Работата ви буквално е започнала да ви разболява.

Колегите ви напускат, корпоративната култура се променя

Друг знак, че е време да се преместите на друго работно място е, когато старите ви колеги започнат да напускат един по един. Това е признак, че корпоративната култура вече се е променила и не доставя същото удоволствие в професионален смисъл, каквото е носела преди. Това променя и очакванията ви в работата, в постиженията, в реализацията на проектите, върху които работите. Променящата се ситуация е един от признаците, че може би е време да смените работата.

ключови думи:
смяна на работа

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април