Тангото - изпепеляваща eнергия на дансинга

Урок по танго с Луис Мендес и Габриела Гонзалес
Тангото - изпепеляваща eнергия на дансинга

Танго само по себе си звучи като нещо екзотично, страстно и дори сексуално.

Често този танц се свързва с популярни сцени от филми като "Усещане за жена" и "Танцувай с мен". В действителност обаче, това е танц, достъпен за всеки. Единственото условие да имате желанието да се пренесете в някоя от тези емоционални сцени, а това става много лесно, само за няколко минути.

Много са факторите, които носят удоволствие на танцуващите танго - хармония, предаване на енергия, страст и антистрес.

Връзката между мъжа и жената, която се създава в близката прегръдка на танца, е силна и равномерно разпределена. Горещите движения и близостта генерират енергия, която двамата партньори си предават равномерно, за да съпреживеят истинската хармония на движенията.

Водещ в тангото е мъжът, но това далеч не означава, че жената остава безучастна. Всеки сигнал, който тя получава, трябва да предаде обратно към партньора. По този начин се осъществява постоянно поддържане на контакт и циркулация на енергия между двамата танцуващи. Веднъж усвоите ли подаването, приемането и връщането на този заряд, ще изживеете един невероятен и изпълнен с хармония танц. Ето защо и в уроците много се набляга на това.

Танго културата все още навлиза в България, но, за радост, това се случва бързо и качествено. Към този момент най-много школи има в София, Варна и Бургас. Българските преподаватели са добре запознати както с танцовата, така и със самата аржентинска култура. Освен местните учители, у нас все по-често идват и чуждестранни танго двойки, които предават малко от своя опит и се грижат за развиването на стила по света.

Такива посланици на аржентинската култура са Луис Мендес и Габриела Гонзалес. Съвсем наскоро двамата страстни танцьори бяха за четвърта поредна година в България и отново споделиха частица от богатия си опит с любителите на танца.

Луис и Габи са партньори по танго от 1994-а, а малко по-късно енергичното, почти любовно общуване по време на танца се прехвърля и в личния им живот. Те имат редица участия в международни фестивали и концерти, а от 1997 г. преподават танго в различни точки на земното кълбо.

Българската публика вече няколко пъти има възможност да се наслади на майсторството им както на сцената, така и в учебния процес. Едни от най-ценните им качества са елегантност, динамика и музикалност, но и добър подход към учениците си.

Нашият екип се срещна с тях за да разбере малко повече за тях и за тангото като танц и култура. Краткия ни разговор можете да видите горе, във видеото.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април