Какво разпалва интимността?

Какво разпалва интимността?

Антропологът Гари Чик от Университета в Пенсилвания наскоро представи теорията, че една от най-важните черти в потенциалния сексуален партньор е игривостта. Това качество говори за ниско равнище на агресия при мъжете и за енергичност у жените. Тезата му бе потвърдена от психолози от Университета в Цюрих, провели изследване с 327 млади хора от Германия, Швейцария и Австрия.

1832522

 

На тях им бил даден списък с 16 характеристики. Съответно те трябвало да отговорят на въпроса колко са важни тези качества за едни сериозни отношения. Мъжете и жените били на едно мнение по въпроса за важността на игривостта. Все пак имало е някои различия. При жените чувството за хумор се оказало по-важно отколкото при мъжете. На свой ред мъжете харесвали повече потенциалната партньорка да бъде интересна.

1832523



Сред най-ценените характеристики са още дружелюбността, веселостта и умът. Интересното е, че игривостта се оказала по-важна от примерно висшето образование, добрите гени или религиозността. Анализът показал още, че участниците, които смятали себе си за игриви, са ценили в партньора си същото качество, както и хумора, непринудеността и съзидателността. Доброволците с интимни връзки са били по-игриви от самотниците.


 

 

 

 

 

ключови думи:
интимност разпалване

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април