Ето от какъв тип жени бягат мъжете

Ето от какъв тип жени бягат мъжете

Не е толкова лесно да се разпознае жена, пълна с проблеми. Дори безупречно моралната и благородна красавица е в състояние да донесе със себе си огромна торба с проблеми. Но има шест типа жени, които със сигурност плашат мъжете и ги карат да стоят на разстояние. Ето кои са те.

 Момиче нещастие

Най-лесният начин да я опознае мъжът е в социалните мрежи. Там тя плаче и ридае. И го прави прекрасно! Снимка на клон на ябълково дърво на фона на залез. Роза с капки роса по листенцата. Само че тази красавица има за закуска единство коричка черен хляб. Защото няма пари за друго. Изхарчила ги е. А и колата й е развалена. А през нощта тя е била самотна и тъжна. И е написала стих по този повод.

Но това не е всичко – "забавните истории не свършват" – в банята се е спукала тръба, а тя, докато се е опитвала да спре теча, се е плъзнала и е паднала. Изкълчен крак. Ако не вярваш – ето ти снимка. Изкълчен, но красив!

Това кара мъжът отсреща веднага да хукне за обезболяващо и инструменти, за да оправи проблема. Тъй като мъжете са си малко лешояди, имат такъв странен навик – да кръжат над изтощената жертва, да се притичат на жени в беда и да чувстват, че са необходими, силни и красиви. И колкото повече пари харчат за Госпожа бедствие, толкова повече се чувстват отговорни за нея. Но тя не чувства нищо подобно. Има си солиден архив от мъже, паднали в същата тази бездна. Защото нещастната жена играе много добре. И умее да приема помощ.

 Тя знае със сигурност, че всичко, което е необходимо, ще й бъде донесено на крак – такъв е законът на природата. Въпреки това, дори и най-героичните мъже в крайна сметка се уморяват от ролята на бавачка, медицинска сестра и личен шофьор с голям портфейл. Но щом започнат да се бунтуват и да саботират ходенето през ден на ветеринар, от благородни спасители се превръщат в гадняри. Тези, за които жената ще разказва с презрение на следващите си рицари.

 

 Да не се бърка с...

С онези момичета, които наистина се оказаха в трудна ситуация. Но ако преди година тя е гризала същата тази коричка черен хляб – разгледай профила й, заобиколена от безразлични родители, подли колеги и безсърдечни бивши съпрузи, то това е просто Момиче нещастие.

 Пресвещена простота

 

 Да спи с нея който мъж си пожелае, е лесно, както да кихнеш. Не, не защото тя има нужда от това, но... е, просто се случи. Но да получи някой мъж нещо различно от това, е почти невъзможно. Да не закъснява, да не забравя какво е обещала, да не му взима колата, да не му харчи безразборно парите и да не пипа без позволение новото кожено яке на сестра му.

 

Според мъжете, момичетата от този тип са изключително приятни за краткотрайни срещи, но с времето те придобиват изключителна разрушителна сила. Те не са зли, не са коварни, дори не са измамни – напротив, адски простодушни са. И това е най-лошото. По някакъв начин приличат на котки – най-безотговорните същества на планетата.

 Нищо на света не може да смути такава жена или пък да я накара да се замисли за последствията от думите и действията си. Такива млади дами живеят ден за ден и имат етичните принципи на дървесни въшки. Въпреки че обикновено те са весели, привързани, лесни за общуване и най-често излизат сухи от водата. И никога не са виновни, че следите от скандалите, сцените и разрухата остават след тях завинаги.

 

 Да не се бърка с...

С леките и безотговорни студентки интелектуалки, които често се държат много сходно по отношение на лекота на общуване и непретенциозността си, но в същото време умеят да си държат устата затворена в точните моменти и са притежателки на строги убеждения. Те например не спят със съпрузите на своите приятели и дори чрез заплаха никой не може да ги накара да предадат приятелите си.

 Мизантроп

 

 Тя е мила с мъжете. Боготвори мъжа да себе си, особено сравнявайки го с предишния си, който, разбира се, е бил говедо. Изключително грубите коментари за бившите й обаче са първият сигнал, който действа като предупредителна лампичка на мъжете.

 

 С времето кръгът се разширява. Оказва се, че по принцип има много лоши хора. Например нейните родители. Или приятелите й... На мъжа, между другото, не са по-добри от нейните. Той е щедър, а те се възползват от този факт. Двамата с жената мизантроп са като сирачета, заобиколени от хищници. Разбира се, според нея всички са против тях.

 

Такова предпазливо и враждебно отношение към света понякога се среща и при мъжете, но по-често жените го притежават – това е една от формите на реакция на латентното желание, което естествено възниква у момичетата, които неистово търсят партньор, върху който да се концентрират изцяло и с когото да създадат сигурно и защитено гнездо, прогонвайки с рев всеки натрапник.

 За съжаление, в съвременното общество този модел, когато работи, е изключително неефективен и вреди и на двамата партньори. Късат се връзки с приятели, с близки, мъжът губи почва под краката си и започва да живее в измислен свят, който, ако не е неговият, може да му докара депресия. По-често обаче партньорът не издържа и бяга обратно в света на добрите приятели и нормалните хора. И списъкът с "гадните говеда" се попълва с още едно презряно име.

 

 Да не се бърка с...

С невъздържана клюкарка, която в името на клюката няма да пожали и майка си. Тя обича да мрънка на другите, но в действителност е способна на приятелство, помощ и топли чувства към онези, на които толкова често се кара.

 Вулкан от страсти

 

 Новият тиган, който полетя тази сутрин към главата на мъжа, можеше и да не полети, ако той беше разбрал, че нещо не е наред след първите десет или петнадесет бурни сцени. Станалото, станало. Нищо не може да се направи. Има жени, за които любовта е страст, а страстта е ревност и борба. Доказателството за любов са изхвърлените вещи през нощта през прозореца, скандалите, а след това – неизменните молби за прошка и обещания от типа "повече няма да правя така".

 

 Приливът на адреналин всъщност радва хората и от двата пола, но ако след такъв прилив на адреналин 95% от участниците са със счупена глава, а останалите 5% танцуват, тананикат си и пекат любимите си сутрешни кифлички, нещата не са наред. За съжаление, италианските страсти в семейството, дори и двамата партньори да намират нещо чаровно в тях, са много опасни.

 

 Но дори сцените да са ограничени до минимум физическо насилие, подобни отношения са много изтощителни и всеки нормален човек си мечтае за нормална, спокойна, "безвкусна" връзка.

 

Да не се бърка с...

Не, не може да се обърка с нищо.

Властелинът на облаците

 

 Не можем да отречем, че сред мъжете също има необуздани лъжци, но, изглежда, се срещат доста по-рядко. Следователно, когато се срещнат с откровени лъжкини, те са загубени. Вярват, не вярват, те се опитват да разберат защо е изобщо тази лъжа и търсят логика. 

Защо си измисляш, че този пръстен е подарен от чичо ти, когато го подари леля ти? Защо тя казва, че е била на театър, като от джоба й се показва билет за кино? Защо твърди, че й е звъннала Мая, след като гласът на Петя се е чул много ясно от слушалката? Защо едно момиче би излъгало, че е работило в развъдник за китайска змия в продължение на три години – ето го белегът на крака й от ухапване от кобра, когато тя е получила този белег пред очите на мъжа, безуспешно боравейки с две отвертки? С всяка друга жена подобни въпроси биха имали смисъл, но не и с този тип, които живеят в режим на създаване на митове, просто ей така за спорта.

Тоест, не съвсем просто ей така: мозъкът на тези жени работи по такъв начин, че за тях е по-лесно или по-интересно бързо да измислят някаква история, отколкото старателно и скучно да реконструират реални събития в паметта. Развитите деца често се държат по този начин, неспособни да се справят с потока от информация и постоянно бъркат реалността с книги, анимационни филми и картини.

Понякога тези лъжи изглеждат сладки, още повече, че често те са абсолютно безобидни. Но дългата връзка с необуздана мечтателка в крайна сметка започва да уморява. Липсата на доверие в партньора е много сериозен недостатък в съвместния живот.

Да не се бърка с...

С креативни натури, които обичат да измислят истории единствено за забавление на другите, но са правдиви във всички останали случаи.

Лейди Яго

Вероятно най-опасният и труден за дешифриране тип е скритият социопат, интригант и експериментатор. Уви, доста често се среща. Такива жени обичат да пишат анонимни писма, присъединяват се към групите от тайни хейтъри, които преследват жертви в социалните мрежи, но по-често експериментират с приятели, семейство и познати.

За разлика от Яго на Шекспир, те обикновено разиграват и унищожават хората напълно без причина, просто от любов към изкуството. (Може би в литературата Емил Зола е първият, който описва този тип в "Парижката утроба". Там присъства такъв персонаж – дама, която разкрива тайни, пречи на истината с лъжи и третира околните с тази опасна смес, подтиквайки ги към необмислени действия.

 

 Понякога тези жени дори пишат доноси – до шефа си, до полицията. Но най-честият метод на тяхната работа е "Нарече те жълт земен червей и каза, че колата ти е трошка. Чух го с ушите си." Да скараш двама души е толкова лесно, колкото са подпалиш сухи дърва с бензин.

 

Но ако по-голямата част от жените всячески избягват този подход, лейди Яго се наслаждава на процеса – това е нейният начин да се чувства силна и че има контрол над нещата. След като влезе във връзка с нов мъж, тя с вълнение и задоволство започва да разрушава връзките на своя избраник с приятели и познати, които той е градил с години.

Да не се бърка с...

С момиче, което просто обича да обсъжда хората около себе си – с гаджето или с приятелките си (тоест с почти всяко момиче, всички обичат сладки приказки). Но в същото време нормалното момиче се стреми да търси компромиси във всяка ситуация, а не да задълбочава конфликтите. И със сигурност не измисля явно фалшиви клюки.

И още един характерен момент: обикновено типът Яго се концентрира само върху една цел и я тормози по всички възможни начини, превръщайки я в един вид изгнаник в кръга на половинката си. И едва след като я изяде, се захваща със следващия – също толкова систематично и целенасочено.

Източник: Cosmopolitan.bg

 

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май