Кестените съдържат числото на Бога, Димков носел по няколко в джоба си

Кестените съдържат числото на Бога, Димков носел по няколко в джоба си

Кестените са силно енергийни и съдържат божественото число в себе си. То изразява по математически път хармонията между частта и цялото и се отбелязва с гръцката буква φ(фи). Има стойност, приблизително равна на 1,618. Тази пропорция се открива в техните шарки.

Според апокрифни текстове числото на Бога е древен архетип на Сътворението, който може да лекува и да хармонизира здравето, да превръща хаоса в ред. Големите народни лечители от близкото минало са знаели за силата на кестените да акумулират енергията на слънцето и да пазят тялото от всякакви видове негативни сили. Ето защо дедите ни от тях са изработвали кръстове, които са носили.

Твърди се, че кестените пазят от лоши очи и уроки. Те бранят и от негативната енергия под земята. За това в някои села още се пази обичаят да се поставят под леглата през есента кестени (или дъбови жълъди), а на следващата година да се сменят с нови. Едно от обясненията е, че нашите деди са знаели, че по земята има геопатогенни зони. Те обикновено съвпадат с подземни реки, с неподозирани древни гробища, като спането върху тях се счита за опасно. Човек страда от безсъние или в един момент започва да линее. В понятието отрицателна енергия днес влизат и всички вредни лъчения, които подлагат клетките ни на ударни дози външен електромагнетизъм и радиация. Те идват от електрическите уреди вкъщи, от компютрите, от мобилните устройства, от безжичните мрежи и мощните рутери. Експерименти показват, че семената, пазещи божествения шифър, покълват много по-бавно или се израждат в близост до тях, пише "Ретро".

Бащата на писаната народна медицина у нас Петър Димков е ценял високо конския кестен. Той е държал целогодишно в джобовете си по няколко, защото му давали сила и енергия. Лечителят ги е наричал "удивителни акумулатори на слънце, енергия и живот", които ни я отдават щедро, с постоянно лъчение през цялата година. Димков бил убеден, че самото им носене или държане в длан оказва благотворно влияние върху ставите, сухожилията, мускулатурата и нервната система.

Благотворното лъчение на кестена се проявява при стрес и неспокоен сън. Може да се сложат под възглавницата 5-6 кестена (не повече от 10 заради голямата им сила). Веднага щом положим глава върху тях, те включват в действие заложената им от Твореца биоенергийна програма и хармонизират психо-емоционалния ни статус, казвал големият лечител.

ключови думи:
кестени

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април