Проучване сочи: Кои женски фигури привличат мъжете най-силно

Проучване сочи: Кои женски фигури привличат мъжете най-силно

Немското издание на Freudin публикува изследване на американски учени, които установиха точно кои черти на външния вид на жената се смятат за красиви от мъжете. Оказа се, че предимство имат собственичките на т. нар. фигура "пясъчен часовник".

Освен това съотношението на талията към ханша трябва да бъде 0,7. Тоест, при обем на талията от 70 сантиметра, размерът на бедрата трябва да бъде 100 сантиметра. Освен това мъжете са пристрастни към високите гласове.

Според калифорнийските специалисти, колкото по-близо е овулацията, толкова по-висок става женският глас – така те подсъзнателно привличат мъжете.

Но редом с това изследването разкри нещо шокиращо, свързано с женската красота. Поне според мъжките критерии.

Оказа се също, че представителите на силния пол предпочитат дългите ръце, а не краката, както обикновено се смята. Повече от 90 участници в експеримента проучиха видеоклиповете с фотомодели и избраха най-сексапилните межи. Победиха момичетата с по-дълги ръце.

Буйната коса на дамите също привлича мъжкото внимание: гъстата коса се възприема от мъжете като знак за добро здраве.

Между другото, британски учени проведоха проучване сред 2000 сънародници, за да разберат каква комбинация от коса и очи мъжете смятат за неустоима. Шестдесет процента от анкетираните предпочитат кестенява коса и сини очи. Подобни резултати донякъде разклатиха позицията на блондинките в класацията на предпочитанията на господата.

Източник: jenata.blitz.bg

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Стрелец
23 ноември – 21 декември