Лудории между ледените фигури

На първото издание на Sofia Ice Fest 2013
Лудории между ледените фигури

Ура! Днес успяхме да посетим фестивала на ледените фигури, който се провежда от четвъртък пред Телефонната палата, София.

По програма вторият ден от събитието трябваше да започне с ледено шоу и демонстрация по професионален карвинг. Но необичайно топлото за сезона време провали добрите намерения на организаторите и те се принудиха да отложат предвидените събития за по-подходящи метеорологични условия.

Ала тази промяна в плана изобщо не развали страхотните ни впечатления от инициативата. Ни най-малко. Имахме възможността на спокойствие да разгледаме изложените ледени фигури пред сградата на Телефонната палата. Наистина са много красиви!

Осъзнахме, че леденият карвинг е едно изключително красиво и трудоемко изкуство, което обаче е и доста нетрайно :) И може би точно затова си заслужава да се види.

790046Красимира Динева

Като цяло, струва ни се, че най-щастливи от провеждането на феста ще останат малчуганите. О, да, такива имаше много днес!

Мъниците непрекъснато влизаха и излизаха от специално направеното за тях иглу от стиропор. Крадяха леда покрай основата му и се опитваха да изваят кристални форми, правейки се сами на скулптори.

790048Красимира Динева

Децата се събираха на групички, търчаха наоколо и зяпаха ледените блокове в захлас. Най-хубавите изненади за тях обаче тепърва предстоят.

Утре от 11 часа до 13 часа калпазаните ще могат да се включат в любопитна игра, наречена "Спаси мечето". Същата ще има за цел да образова хлапетата за екологичните промени, които се случват със Земята.

790085Красимира Динева

Междувременно (от 12 до 13 часа) в иглуто ще се разказват зимни приказки, а по-късно (от 14 часа) започват снежни игри с награди.

790047Красимира Динева

Що се отнася до възрастните, те просто могат да седят и да наблюдават ледената приказка, която се случва пред очите им. Гарантираме ви – изключително приятно и успокояващо преживяване е.

Готиното е, че фестът ще продължи до 6 февруари включително, така че имате достатъчно време, за да го посетите.  

А сега ще ви поканим да се насладите на едно визуално ледено шоу, в галерията. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май