Внимавайте! Ретроградният Меркурий свърши, но остава ретраградна сянка

Внимавайте! Ретроградният Меркурий свърши, но остава ретраградна сянка

След няколко драматични седмици хоризонтът се изяснява. Меркурий завърши своето ретроградното движение на 18 октомври, но през следващите няколко седмици той все още ще бъде в така наречената "ретроградна сянка". Това означава, че е твърде рано да се отпуснете, защото всичко, което се е върнало от миналото ви по време на активен ретрограден период, остава актуално през следващите няколко седмици.

Ако Луната показва добре събитията, които ни засягат емоционално, тогава Меркурий показва събития, които ни карат да мислим и да се развиваме интелектуално. По време на ретроградния период на Меркурий в живота ви може да са се появили различни хора от миналото. Може да сте имали проблеми с техниката, транспорта и комуникациите. Може да сте се сблъсквали с неочаквани клюки и слухове.

Сега, когато Меркурий обръща отново движението си, могат да възникнат двусмислени ситуации, когато се опитват да ви въвлекат в интриги на други хора или да наложат излишни проблеми. Избягвайте да давате конкретни обещания, не се доверявайте на думите на непознати. Не забравяйте да проверите по два пъти документацията, която е попълнена по време на ретрограден Меркурий, тъй като точно сега неточностите и грешките, направени през последните три седмици, ще започнат да изплуват.

Време е да разчистите пространството около себе си, да се сбогувате с всички, които не са оправдали вашите очаквания и да дишате дълбоко. След като се освободите от токсични хора и контакти, животът ви ще бъде изпълнен с обещаващи познанства. Направете списък на нещата, които трябва да бъдат доведени до логичния им завършек.

След излизане от ретроградното движение, изчакайте 3-4 дни, докато Меркурий престане да бъде статичен и да започнете нови Меркуриански въпроси, като пазаруване, запознаване и т.н., тъй като рисковете по това време са много по-ниски. След това спокойно можете да правите планове, да реализирате тези идеи, които преди това са били "замразени" или отложени за неопределен период поради нестабилни обстоятелства в живота.

Юпитер също излиза от ретроградност на 18 октомври. След промяната на движението ще стартира нови, в по-голямата си част, благоприятни тенденции. Животът тръгва напред. Преди обаче да се нормализират нещата, планетите които излизат от ретроградност, преминават през стационарен период. Силните събития на държавно ниво ще продължават да изненадват целия свят - оставки, разкрития, скандали.

Различни ограничителни мерки, икономически санкции от отделни държави или международни организации могат да бъдат наложени на известни физически и юридически лица, организации или държави.

Хората с власт, имащи ръководни позиции, ще усетят най-много енергиите на стационарните Сатурн (на 11.10. излезе от ретр.) и Юпитер. Всички планети, които излизат от ретроградност, минават през "ретроградна сянка". Този период все още не е много благоприятен за решителни действия, по-скоро е подходящ за размисъл, разбиране на нещата на по-дълбоко ниво.

Източник: woman.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април