Така е удобно

Естествени форми и фигури на плажа
Така е удобно

Какъв по-добър повод да се разходим то плажа от факта, че улиците са плътно застлани с първия сняг? Това е една история, която талантливият литовски фотограф Тадао Церн (Tadao Cern... стискам палци да съм налучкал правилното произношение) ни разказва от уебсайта си.

Миналото лято, също като нас, той решава да се разходи по един обществен плаж, който не е посещавал още от детските си години. Това, което вижда там, дотолкова го вдъхновява, че още следващата седмица се завръща на същото място, но с цялата техника, необходима за заснемането на фотосесия.

"Започнах този проект, тъй като бях изумен как дадено място или среда може да се отрази върху човешкото поведение. Във всекидневния живот се опитваме да прикрием както физическите, така и психологическите си недостатъци. Попаднем ли на плажа обаче, забравяме за всичко и започваме да се държим по коренно различен начин."

Фотографът акцентира, че нито една от фотографиите не е режисирана, а моделите нямат ни най-малка представа, че ги снимат. Той избира да заснеме единствено спящи плажуващи, тъй като те най-добре се вписват в концепцията на проекта с наименование Comfort Zone.

Казват, че човек учи най-много, когато се намира извън комфортната си зона и това е напълно вярно. Също толкова вярно е обаче, че удобството е важно с оглед възстановяването от всичкото това учене в условията на дискомфорт.

Уверен съм, че всеки може да намери своята поука от албума на Церн - да се държим естествено, да се научим да се отпускаме, да бездействаме, да релаксираме качествено и без чуждото мнение наум. Колкото и да не обичам думата "баланс", с която все повече се злоупотребява в последно време, тя е важна.

Ако сте от хората, които често изпитват дискомфорт вследствие на ежедневни тренировки, работа, семейни отговорности, значи сте от хората, които крещящо се нуждаят от повече моменти като тези на снимките. Вижте ги добре... така е удобно.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април