Приказният свят наречен: Исландия

Страна на величествени пейзажи
Приказният свят наречен: Исландия

Исландия е сред островните държави, които възбуждат въображението, дават тласък на фантазията ти и те карат да благоговееш пред величеството на природата!

Исландия е страна, като че ли излязла от приказния свят на някой талантлив разказвач на истории. Именно тук природата е най-великия създател на чудесата, на които ежедневно местното население стават свидетели.

Островът е разположен върху главния геоложки разлом на Средноатлантическия хребет. Исландия е разположена върху една от най-активните вулканични зони в света, като релефът е съставен от обширни лавови плата, планини и ледници, които реално заемат 15% от площта на страната.

Интересно е да се подчертае, че от приблизително 200 вулкана - 30 са активни! По-голяма част от територията на страната е необитаема, тъй като населението е съсредоточено предимно в районите около Рейкявик.

Предлагам ви да се насладите на филма заснет в продължение на 2 седмици в Исландия през месец март от Blu Eden. Това виртуално пътуване ще ви заведе в сенките на ледените пещери и ще ви плени със светлините на Аврора. В пещерите ще зърнете най-красивото синьо, което някога сте виждали, а Северното сияние ще ви грабне със своето магическо въздействие.



Не пропускайте да се насладите и на величествените пейзажи заснети от фотографа Nick Levin, които можете да намерите ето ТУК в галерията на fitwell.bg.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април