Зимните празници нямат край?

Да, защото непрекъснато ги подгряваме - с чувство за хумор и оптимизъм
Зимните празници нямат край?

Най-важното

* Невероятно, но факт – днес за някои е работен ден, но те намират начин да преглътнат тези обстоятелства

Някак неуместно е да си говорим за секси-стрес-винената Коледа, която и без това почти приключи. Днес е вторничен Стефановден, по средата на нищото, затворен между китната софра и пиратския трясък на Нова година. И какъв повод за празнуване имаме ние – неименяците, реанимиращи след обилното коледно ядене и мързелуване? Мисля усърдно над този въпрос от 10.00 ч. и измислих – ще отбелязваме Неимения ден, вторника, зимното слънцестоене, което отмина и настъпващия, абстрактен по своята празнична същност 28-ми (работен) декември. Нека ви кажем как да споделите веселбата ни!

1. Настанете се удобно на работното място* и веднага започнете да гледате философски на нещата. Днес започва трудовата седмица, а до края й остават едва четири (4!) работни дни. Понеже е следпразничен период, клиентите и висшестоящите са благосклонни и не желаят да ви затрупват с работа.

Освен това, вече сме следобяд. Следователно, от този ден не е останало почти нищо. Ако все пак имате да вършите много служебни задачи още от сутринта, толкова по-добре. "Защо??!" ли? Защото времето отлита по-бързо, когато си зает, е казал народът. Така, чудесно. Вече би трябвало да контролирате ситуацията в офиса.

2. Върнете се вкъщи и започнете да приготвяте баница с кайма – да, баница с кайма! Защото именно това се приготвя по традиция на днешния християнски празник. Не губете време в преобличане, взимане на душ, отпускане на креслото и тем подобни дейности, които само ще ви изморят допълнително и ще ви изядат времето. От вратата – за баницата, е казал още народът. Така че, вадете корите от торбата и почвайте да месите плънката.

Съвсем скоро (да се чете "утре") ще ви предоставим база данни за натъкмяването на нашата празнична баничка с кайма. Така ще ви уверим, че изговореното тук не са празни приказки.

3. Не слушайте коледни песни, които все още се въртят в ефира по погрешка – фактически, вече по никой календар не сме 25-ти декември. Следователно напевите в стил Christmas carol не са никак актуални. Тъй като най-краткият ден в годината отмина наскоро, трябва да надбягаме времето и направо да се готвим за лятото.

Горещо препоръчваме лежерно-бохемските песни, които навяват мисли за коктейли, плажове, усилна почивка в заспало и полузаспало състояние, охолен живот и т.н. Като цяло, желателно е музиката, която слушате, да ви настройва позитивистично-ваканционно.

В контекста на вечния летен бриз, палмите и хедонизма се вписват вокално-инструменталните изпълнения от рода на Chan Chan - песен от саундтрака на лентата Buena Vista Social Club. След като сте започнали да се радвате на живота, удължете приятния аудио фон със Sodade на Сезария Евора и Бонга (задължително чуйте първо дуета, не соловия вариант). Стига да не сте се разкиснали съвсем, в края на фонотечното начало заредете и One Love на Боб Марли. Класика в жанра на свободния летеж, а?

4. Ако горните примери са ви се сторили някак иронични, то не ви остава друго, освен да им се посмеете от сърце. Импровизирайте през цялото време – това, че ние сме решили да поддържаме огъня на зимните тържества с гореща музика и топла баница, не означава, че трябва непременно да следвате примера ни. Намерете своя уникален начин да разбивате клишетата в начините за почивка и дръжте на тях!

Не на последно място, споделяйте празничния си опит с нас. Така се обогатяваме и съпреживяваме радостта. В крайна сметка, какво от това, че някой празнува? Ние също ще празнуваме!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април