Дзен котки

Или изкуството да управляваш кълбовидна истерия с косми
Дзен котки

Мислех си, че единствено куче е способно на подобен стоицизъм, но явно съм претърпял сериозно объркване. Само дето не знам откъде да започна.

Вижте, работата е там, че преди малко Марина от Jenite.bg ми показа едно видео, на което се вижда как принципно неврастенични създания като котките преминават през най-различни дзен моменти в компанията на произволни предмети от битово естество.

Иска ми се да ви кажа малко повече за историята, която седи зад тези инсталации, но май ще си остана само с желанието, тъй като по всичко личи, че котетата от видеото са от Страната на изгряващото слънце. А аз самият дотолкова не съм внимавал в часа по японски език, че чак не си спомням дали някога въобще съм бил на подобно занятие.

Иначе поука има, в противен случай не бих ви губил времето. Щом е възможно не една, ами цели пет котки да проявят смирение и да погледнат навътре в себе си за момент, напук на реактивната си и истерична природа, значи и вие го можете. Отделете пет минути от деня си, за да скръстите крака и да послушате дишането си. Да оставите мисълта ви да се носи необезпокоявана и да опипва отдавна прашасали кътчета на съзнанието. Опаковката от храна на главата е свободноизбираема. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април