5 начина да бъдем по-романтични

Поддържайте близостта в отношенията с любимия до вас човек!
5 начина да бъдем по-романтични

За да се поддържа романтиката жива в съществуваща интимна връзка са необходими усилия и от двете страни.

Истината обаче е, че колкото на по-бързи обороти живеете живота си затрупани и обградени от рутината, толкова по-трудно ще ви е да разберете, че без романтика и близост с интимната половинка живота ви е немислим.

Според неотдавнашно проучване става ясно, че човек е склонен да бъде романтичен единствено и само в мрежата, сякаш вече се страхува да изкаже на глас потребностите си и да скъси дистанцията в реалността.

За да не се окажете сред онзи голям процент, който споделя всичко в социалните мрежи включително и романтиката ви предлагаме 5 начина за съживяване на романтиката в ежедневието ви.

1620154Thinkstock/Guliver

1. Изпращайте се за работа подобаващо

Вероятно сте от двойките, които в бързината сутрин тръгвате на работа с едно лаконично "Чао” на вратата. По-добре е да заложите на дълга и страстна целувка, която ще остави ясен отпечатък върху съзнанието на половинката ви. По този начин ще си осигурите и достатъчно количество окситоцин, който ще държи енергията ви на ниво.

2. Планирайте малки изненади

Малките изненади правят ежедневието ви специално, казва психотерапевта д-р Бартън Голдсмит. В студеното време можете да си спретнете пикник на пода в хола, гарантирам ви, че преживяното ще ви носи наслада и поводи за смях. Същата работа ще свършат и малки любовни бележки в чантата на любимата или залепени с магнит послания на хладилника.

3. Намирайте начин да почивате за 2-3 дни извън града

Смяната на обстановката ще има изключително благоприятен ефект върху вас, така че не се лишавайте от тези мигове, които можете да споделите само двамата. Имайте предвид, че излизането с приятели и на почивка не се брои за романтичен уикенд за двама!

4. Празнувайте годишнините си ревностно

От голямо значение е семейните празници и годишнините да бъдат отбелязвани подобаващо с вечеря на скъп ресторант. Ако не можете да си го позволите – събирайте пари – в крайна сметка става въпрос само за една вечеря, която ще се помни и от двамата за дълго време. Облечете се официално и вдигнете наздравица за любовта си.

5. Избягвайте рутината с цената на многобройни усилия

Не позволявайте умората и раздразнението да ви пречат в отношенията с интимната половинка. Изпийте чаша вино заедно вечер, когато къщата е тиха и децата вече са по леглата. Изключете всички телевизори и компютри и се отдайте един на друг поне за 1 час.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април