Фреш

Онзи момент, в който се поливате в кафе и от него нататък сте напълно убедени, че всички са зяпнали...

Онзи момент, в който се поливате в кафе и от него нататък сте напълно убедени, че всички са зяпнали в лекето на ризата ви. 

Когато изнасяте реч и просто сте сигурни, че цялата зала е възмутена затова, че казахте Австрия вместо Австралия. 

А хлапетата, които се хилят зад гърба ви в автобуса - определено го правят заради петната от пот под мишниците ви. Знаехте си, че не трябва да тичате след този рейс...

Имате проблем и той не е присъщ само на вас. Известен в психологията като ефект на прожектора, това е чувството, че абсолютно всички хора около вас са вперили поглед в абсолютно всеки аспект от поведението и външния ви вид. 

Е, добрата и едновременно с това лошата новина е, че никой не ви обръща чак такова специално внимание. Ето защо не само е ненужно, но често е непрепоръчително да се оправдавате за всеки свой дребен недостатък. Така само ще обърнете внимание на другите върху нещо, което досега единствено вие сте забелязвали. 

Да, дори и да наджапате в кална локва непосредствено преди срещата на живота си, дръжте се така, все едно нищо не се е случило или поне се правете, че точно това сте искали да се случи :D

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април