Знаете ли, че...

 
в самолетите има тайни помещения?
 
Къде в един самолет, дори и най-големия, могат...

 

в самолетите има тайни помещения?

 

Къде в един самолет, дори и най-големия, могат да се намират тези скрити стаи? Може би не можете да си представите отговора на този въпрос, но те наистина съществуват и ни е ще ви покажем как изглеждат те отвътре.

Стюардесите също са човешки същества и също като нас имат нужда от сън по време на дълги полети. Но къде спят те?

В по-голямата част от самолетите Boeing 777 и 787 има специално отделение. Обикновено то се намира зад пилотската кабина, над бизнес класа.

Обикновено до него се стига по спираловидно стълбище, чиито стъпала са скрити зад най-обикновено изглеждаща врата до пилотската кабина. За да я отворите, трябва да разполагате с ключ или специален код.

 

В някои самолети като Boeing 773 на Американските авиолинии, до тази стая се стига през тайна врата, замаскирана като врата на багажно отделение над седалките на пътниците.

 

Тайната стая е проектирана за от 6 до 10 близко разположени легла и за съжаление не разполага с илюминатори.

 

Зоните за почивка на екипажа обикновено са снабдени с лампи за четене, закачалки за дрехи, огледала и място за лични вещи. Леглата са снабдени със завивки, а понякога дори с пижами за стюардесите.

 

 

На борда на Boeing 773 леглата са разположени от двете страни на пътека, подобно на круизен кораб. Пътеката е толкова тясна, че човек може да се придвижва само странично.

 

На Boeing 747 леглата са разположени едно над друго и са снабдени със завеси, които ги изолират от шума.

 

 

Тази стая за почивка, предназначена за пилотите на Airbus A380 изглежда доста удобна.

 

 

Boeing 777 също така разполага с помещение за пилотите, снабдено с две места за спане, две седалки като в бизнес класа и в зависимост от въздухоплавателната компания, с дрешник или тоалетна с мивка.

 

Стюардесите са вежливи, любезни и внимателни, въпреки всички приумици на пътниците. Така че е наистина страхотно да научим, че на 10 000 м височина разполагат с място, където могат да си починат.

източник: brighhtside.me/Фрамар.бг

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април