Знаете ли, че...

 
бактериите в нашите черва действително определят какво ни се хапва?
 
Изборът на...

 

бактериите в нашите черва действително определят какво ни се хапва?

 

Изборът на подходящите хранителни вещества за консумация е от съществено значение за здравето и благоденствието на различните видове. Факторите, които оказват влияние върху тези решения обаче, са слабо разбрани. Това важи особено за хранителните протеини, които са важни детерминанти на продължителността на живота и възпроизводството. Смятате, че контролирате диетата си, но изследванията показват друго. Нека разгледаме по-отблизо как тялото ви избира какво ви се иска да хапвате.

Според последните проучвания е възможно сигналите, които стигат до мозъка ви за това, което искате да ядете, да идват от червата.

Източникът на тези сигнали не е самото черво, а разбира се бактериите в червата. Сега стойте мирно, защото започваме последователно пътуване из много интересна информация.

Експерименти с плодни мухи показват какво животните предпочитат да ядат и кога.

Според резултатите от докладите, това, което те избират, не се определя от решенията, взети в мозъка им, а от решенията на бактериите, живеещи в техните тела.

Според експерти, причината за това е, че бактериите сами по себе си са съобразени с хранителните нужди на тялото, в което се намират.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април