Морковите първоначално са били лилави на цвят. Те стават оранжеви през 17-ти век с по-нови сортове.
Ябълките съдържат 25% въздух. Затова и не потъват във вода.
Ябълките, картофите и лука имат eднакъв вкус, но ароматите им придават друго усещане.
Авокадото има най-голямо съдържание на протеини и мазнини от всички плодове, като повечето от мазнините са от по-здравословния ненаситен вид.
Целината съдържа по-малко калории, отколкото са необходими за нейното храносмилане.
Шампанското съдържа 49 милиона мехурчета в една бутилка и има налягане три пъти по-високо от това на гума на кола.
Черешите са от биологичното семейство на розите.
Дъвченето на дъвка стимулира сигнали в учебния център на мозъка и по този начин спомага за съхраняването на паметта с напредването на възрастта.
Пеперудите изпробват вкуса на предметите с краката си.
Зелето съдържа 91% вода.
Патладжаните всъщност са плодове и ботанически се класифицират като такива.
Яйцата съдържат повечето познати ни витамини с изключение на витамин С.
Рибата се сервира с лимонови резенчета още от Средновековието, когато хората са вярвали, че лимоновият сок ще разгади всечки инцидентно погълнати кости.
Лимонът съдържа повече захар от ягодите.
Лукът е кръстен на латинска дума, означаваща голяма перла.
Фъстъците са една от съставките на динамита.
Крушата е плод, който зрее отвътре навън.
Ананасът е международен символ на гостоприемството.
В Япония разпиляването на солта се смята за добър късмет.
Ягодата е едниственият плод, чиито семена се намират във външната кожа.
В миналото доматите са били считани за отровни.
Белият шоколад не е истински шоколад, защото не съдържа шоколадов ликьор. Вместо това е направен от захар, какаово масло, сух екстракт от мляко, лецитин и ванилия.
Добави коментар