Уникалната история на куче, което спасява цял град преди 92 години

Уникалната история на куче, което спасява цял град преди 92 години

Още по темата

Хората често казват, че кучето е най-добрият приятел на човека, а тази история е поредното доказателство за това. Преди 91 години смелото куче Балто спасява цял град и се превръща в истински герой.

Всичко започва през 1925 г. в малко градче в Аляска. Неизвестна болест покосява децата в града и те страдат от диария и висока температура, и постепенно губят сили. В града има само един лекар, който се опитва да лекува децата, но скоро лекарствата му са на привършване. Снегът е прекъснал връзките между градчето и останалата част на света.

Отчаян, лекарят организира лекарството да бъде доставено чрез кучета с шейни. Разстоянието, което трябва да се пропътува, е над 1100 км. За да се спести време, се взима решение няколко отделни впряга с шейни да се заемат с транспорта на лекарството, като шейните се сменят на определено разстояние.

 1860997

Последната част от трасето е поета от мъж на име Каасен, а впрягът е воден от кучето Балто. Заедно те успяват да преодолеят трудния терен, да се справят със снега и студа и да доставят лекарството на време. Кучето и целия впряг са посрещнати като герои, защото благодарение на тях децата и целият град са спасени.

Благодарните жители правят паметник на кучето, а през 90-те години излиза филм, посветен на геройството на Балто. 
1860995

ключови думи:
град куче спасяване

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Везни
24 септември – 23 октомври