Сноукайт пред Айфеловата кула

Миговете слава на един мечтател
Сноукайт пред Айфеловата кула

Кажете, какво е общото между Едит Пиаф и карането на сноукайт, а? Знам, че някои от вас вече си представят френската прима, яхнала прототип на сноуборда, но връзката е много по-специална. Защото навръх 2011-тата година един млад мъж и неговите приятели решават да се възползват от рехавия сняг във френската столица и се изповядват в любов на любимия си спорт пред най-популярния символ на Париж. Лудите глави запечатват всичко това на видео и в готовия му вид го сервират на зрителите с не какъв да е музикален фон, а незабравимия рефрен Non, je ne regrette rien...

Както може би сами сте се убедили, сноукайтът е спорт забавен, но и сериозен. Най-малкото, за да се справяте с него, трябва да притежавате добра координация и сила в цялото тяло. В противен случай (но не е изключено да се случи и на най-добрите) ще се "радвате" на извадени рамене, натъртени гърбове и колене, а при лош късмет и на редица счупвания.

Имайки предвид това се възхищавам и учудвам на ентусиазма на хората, които карат сноукайт върху съвсем тънка снежна покривка. И то в градски условия. Но явно за истинските спортни романтици всичко това е по-маловажно от малката победа на тяло и дух, ознаменувана пред Айфеловата кула. Насладете се.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Близнаци
22 май – 21 юни