Овладейте болката в ухото

С помощта на народните рецепти на Петър Дънов
Овладейте болката в ухото

Възпалението в ухото или ушите е типично за зимно-пролетния сезон, когато имунната система значително намалена. Често причината за възпалението се крие и във всякакъв вид настинки или вирусни заболявания, които могат да дадат отражение и върху ушите.

От изключително значение е да не се пренебрегват болките в ушите, защото лекото на пръв поглед неразположение може да се задълбочи и превърне в сериозен проблем, който да ви създаде дискомфорт за дълго време.

Най-добре е когато сте болни от грип или простуда да си останете вкъщи на топло, а не на всяка цена да ходите на работа с извинението, че нямате време да сте болни.

Важно е още преди проблема да се е задълбочил да вземете мерки, с които можете да овладеете ситуацията по изключително благоприятен начин.

1635366Thinkstock/Guliver

Предлагам ви няколко изключително ефикасни средства от учителя Петър Дънов.

При възпаление изцедете сок от печен праз лук и още докато е топъл, капнете няколко капки в ухото. Освен това можете да налагате ухото със селски квас, но също толкова ефективно средство е и да използвате торбичка със затоплена морска сол, върху която да лягате с болното ухо.

Важно условие за последния метод е след нагревките да не излизате навън или да се излагате на студено. Освен това е важно да нямате повишена телесна температура.

Тинктура от сок от чесън и зехтин е също изключително ефикасно средство срещу възпалението. Затопляйте и капвайте няколко капки в болното ухо.

В случай, че почувствате засилване на болката в ухото, която преминава към слепоочията или тила и вдигнете висока температура, то незабавно трябва да отидете на лекар за обстоен преглед, тъй като подобни инфекции могат да се задълбочат и станат изключително опасни за вас.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Дева
24 август – 23 септември