Никога не вземайте лекарства с тези продукти

Никога не вземайте лекарства с тези продукти

Турски лекари изброиха продуктите, които причиняват усложнения, когато се приемат едновременно с различните лекарства.

Когато храната се разгражда в червата, лекарствата могат да направят реакция с хранителни вещества, което може да повлияе неблагоприятно на здравето.

Първият продукт, несъвместим с лекарствата, е алкохолът. Използването му заедно с лекарства или след прием на лекарства предотвратява отстраняването на алкохолните компоненти от тялото и причинява зачервяване на кожата, повишено налягане, ускорен пулс и повръщане.

Други напитки също са опасни: кафе и чай. Не се препоръчва да се комбинират с лекарства за лечение на желязодефицитна анемия, тъй като тези напитки пречат на усвояването на желязото в червата. Препоръчително е тези лекарства да се приемат с портокалов сок.

Когато приемате хапчета за хипертония, трябва да се откажете от грейпфрута. Освен това с този плод може да засилите ефекта на лекарствата, приемани за висок холестерол, с 13 пъти, което е доста опасно. Също така, лекарства за аритмии, антипсихотици и лекарства, използвани за потискане на имунната система след трансплантация на органи, са несъвместими с грейпфрута.

При разредителите на кръвта не се препоръчва консумацията на зеленолистни зеленчуци и дори зелен чай, тъй като водят до съсирване на кръвта, пише zdrave.to


ключови думи:
лекарства

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април