Никога не поръчвайте тази напитка в заведение

Никога не поръчвайте тази напитка в заведение

Ресторантите и баровете са сред най-честите избори на място, когато искаме да се видим с приятели, да проведем бизнес среща, или да хапнем нещо. И макар повечето от нас да смятат, че това е забавен и приятен вариант за прекарване на време, всъщност трябва да сме нащрек. Може да си мислите, че рискът идва заради храната и вероятността от хранително отравяне, ако тя е стара или замърсена, но проблемът е в напитките, пише zdrave.to.

Ново проучване доказа, че ледът в кафенетата и заведенията за бързо хранене е истинска среда за размножаване на бактерии. Оказва се, че те са средно повече от водата в тоалетната чиния, което е следствие от по-рядкото почистване на машина за лед в сравнение с тоалетната.

Въпреки че никоя от пробите не представлява пряка заплаха за здравето, британските правителствени лаборатории, които тествали пробите, са съгласни, че има значителен риск.

Проучването също установило, че напитката, която всички поръчваме, съдържа най-много бактерии. Става въпрос за чаша вода или сода с резен лимон. Изследователите са тествали 76 резена лимон от 21 ресторанта и са открили, че 70 процента, или 53 резена, са замърсени с бактерии.

Въпреки че това не е най-изчерпателното изследване по темата, можете сами да се сетите, че резенът лимон, който получавате в чашата си, вече е предварително нарязан и че тези плодове се съхраняват в пластмасови контейнери при стайна температура, което е идеална среда за бактерии.

Изследването не разкрива ясно източника на тези бактерии, но установило, че те не могат да оцелеят и да се размножават в алкохолните напитки.

ключови думи:
напитки

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Близнаци
22 май – 21 юни