Ползите да спиш гол

Навик, който си заслужава да придобиете
Ползите да спиш гол

Сънят е едно от най-важните неща за здравето и тонуса ви. Липсата на достатъчно сън може да обърка целия ви ден и обратното – когато сте затворили очи за часове наред се чувствате отпочинали и свежи. А знаете ли, че спането гол носи също ползи?

1. По-лесно е

Когато спите голи, не трябва да инвестирате в пижама. Имате по-малко дрехи за слагане и сваляне. Вероятно ще трябва да перете чаршафите си по-често, но това едва ли е голям проблем при наличието на пералня.

2. По-бърза мобилизация

Когато сложиш пижамата, влизаш автоматично в режим на мързел и сън. Доста хора се оправдават с това, за да си останат у дома вечерта. Когато спите голи, този проблем изчезва.

3. Комфорт

Няма ластици, закопчалки, дантели, банели... просто кожата и хладните меки чаршафи. Самата мисъл носи усмивка на лицето и със сигурност тялото ликува, че няма никакви ограничения по себе си.

4. Щастие

Контактът кожа до кожа с любимия води до освобождаване на хормони като серотонин и окситоцин, които носят щастие и удовлетвореност.

5. Кожата диша

В жегите е особено важно кожата да диша. Когато спите голи, давате шанс на стъпалата, мишниците си и интимните си части да "дишат", което може да ви помогне да подобрите здравето и състоянието на кожата в тези зони.

6. Регулира хормона на стреса кортизол

Когато спите голи, температурата на тялото е оптимална, което пречи на излишното производство на кортизол, което се получава при запарване или повишаване на температурата.

ключови думи:
голота здраве ползи сън

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Лъв
23 юли – 23 август