Маска за лице със зелена глина

За мазна и смесен тип кожа
Маска за лице със зелена глина

Зимата може да подложени на сериозно изпитание, както твърде сухата и нормален тип кожа, но и тази мазен и смесен тип, ако нямаме правилно отношение към нея и най-вече не използваме правилната козметика за целта.

Постигането на баланс е изключително трудно, ако не познавате особеностите на кожата си и един път нанасяте твърде тежки и мазни кремове върху нея, а на другия път я подсушавате прекомерно.

Предлагам ви лесна за изпълнение маска за лице, която на първо време ще почисти кожата и в същото време ще я хидратира в дълбочина. Ще премахнете усещането за твърде много сухота на съответните участъци от смесен тип, а мазната ще я балансира по един изключително натурален начин.

Необходими продукти:

1638504Thinkstock/Guliver

1 супена лъжица зелена глина
1 супена лъжица натурално масло от жожоба
5 капки етерично масло от розмарин
1 супена лъжица натурална розова вода
1 супена лъжица вода

Разбъркайте внимателно всички съставки, така че да се получи умерено къста каша. В случай, че е твърде гъста добавете още 1 супена лъжица вода. Нанесете върху лицето и останете с маската около 15 минути, след което измийте лицето с хладка вода. Желателно е след маската да не нанасяте никакъв крем. В случай, че усещате кожата суха, можете да нанесете малко количество домашно приготвен крем.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Дева
24 август – 23 септември