Каньон на антилопата

Магията на скалните образувания!
Каньон на антилопата

В сърцето на щата Аризона, САЩ в близост до град Пейдж се намира Каньона на антилопата в резервата на индианците навахо. Това е най-посещаваният и лесно достъпен каньон за туристи, тъй като има изградена мрежа от пътища и до него може да се стигне с кола.

Скалните образувания са се формирали в продължение на стотици години благодарение на преминаващата през пясъка вода. Каньонът се счита за свещено място за навахо и любима дестинация за туристи от цял свят, тъй като е съчетание от красота, дълбочина, широчина, височина, цветове на скалите и падащата над него светлина. Именно съвкупността от всички тези особености създават магията на Каньона на антилопата, който включва два отделни участъка – известни като Горния каньон на антилопата (The Crack) и Долния каньон на антилопата (The Corkscrew).

Имената дадени от индианците навахо на двата участъка имат коренно различно значение. Горният каньон те наричат "мястото, където водата тече през скалите", а долният "спираловидните скални арки".

1550071Bored Panda

За да посетите, която и да е било част от Каньона на антилопата, трябва да заплатите стандартна такса за посещение на земите на навахо и допълнителна такса, която е за семействата притежатели на земите около каньона. Именно те управляват и достъпа до него.

Повече информация можете да прочетете на сайта на колегите от peika.bg, особено ако искате да посетите на живо скалните образувания.

Предлагаме ви и виртуално пътуване, на което можете да се насладите докато пиете сутрешното си кафе.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Близнаци
22 май – 21 юни