Места който трябва да посетите в България

Места който трябва да посетите в България

Стобски пирамиди и Мелнишки пирамиди

1731746

Да, точно така – освен в Египет и ние в България си имаме пирамиди. Стобските пирамиди се намират над с. Стоб в западната част на Рила планина и достигат височина между 7 и 12 метра. Мелнишките пирамиди, както може да се досетите са разположение в Мелник, но те все още са в процес на изграждане и външният им вид и форма се променят непрекъснато. 

1731753

Еменски каньон

1731752

Приказният каньон е разполжен на 20км западно от Велико Търново. Той дава началото на екопътека, която започва с Еменската пещера (една от най-дълбоките пещери в България) и завършва с приказния водопад "Момин скок" на река Нигованка. Именно Негованската екопътека е първата такава, построена в България. А според теб Еменския каньон по-хубав ли е от Гранд каньон? 

 Крепост "Баба Вида"

1731750

Кой не знае Баба Вида, кой не е чувал за нея? Крепостта се намира във Видин и се счита за единствената изцяло запазена такава в България. През Средновековието тя е служела за защита както на местния владетел, така и на целия град

1731751

Цари Мали град се намира над с. Белчин до Самоков и е първата реставрирана римска крепост в България. Изграждането й е започнало още по време на управлението на император Валент (364 – 378 г). 

1731745

Белоградчишки скали

1731749

Белоградчишките скали са включени в 100-те национални обекта и представляват скални фигури, достигащи до 200 м. височина. Те образуват ивица с дължина 30 м. и ширина 3 км. Определно са природнно явление, което непременно си заслужава да се види.

Скални гъби

1731747

Пътят между Хасково и Кърджали крие непонятни за човешкото око красоти. На 1 км. от с. Бели пласт може да се насладите на скални образувания с формата на гъби и розов цвят

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Дева
24 август – 23 септември