И миглите имат "срок на годност"

И миглите имат "срок на годност"

Жените винаги са се стремели да имат колкото се може по-дълги и плътни мигли, защото те са били смятани за истинско украшение, което придава дълбочина на погледа.

През последните десет години индустрията на изкуствените мигли и така наречените екстеншъни е в разгара си.

Но знаете ли, че вашите естествени мигли имат срок на годност? Знаете ли как те се регенерират естествено?

Според експерти продължителността на живота на една мигла, преди да падне, може да бъде около три месеца и са необходими около два месеца или повече, за да порасне напълно.

Ако миглите са повредени, механично или химически, това ще ги направи по-крехки, по-тънки и по-къси, когато пораснат отново, а ако фоликулът на миглите е сериозно повреден, космите на това място вероятно никога няма да пораснат отново.

Ето защо от време на време трябва да помагате на миглите си да се регенерират.

Точно както се грижите за косата си, трябва да се грижите и за миглите си. Дерматолозите препоръчват да нанасяте тънък слой вазелин върху миглите или върху клепачите през нощта.

По-бърз растеж и дължина на миглите може да се стимулира и със специално формулирани серуми, които могат да се намерят в аптеките, които обикновено съдържат съставки за укрепване и овлажняване на миглите.

Балсамът за мигли, например, може да помогне за предотвратяване на начупването на миглите, така че те ще изглеждат по-дълги след няколко седмици.

ключови думи:
мигли

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април