Есенно-зимна грижа за ноктите

Не забравяйте, че и те имат нужда от вашето внимание през студените дни
Есенно-зимна грижа за ноктите

То се е видяло, че е необходимо да се подготвим за приближаващия студ на кутийки, а колкото по-рано стане това, толкова по-добре. Та, след като се погрижихме за очите си вчера, днес ще фокусираме усилията си върху ноктите. През настоящия есенно-зимен период последните често са изправени пред големи предизвикателства и понясят немалко щети. Но най-вече: страдат от сериозна дехидратация. В резултат се чупят по-лесно, "нацепват” се, а разраняването на кожичките им се превръща в често срещано явление.

Ето няколко от нещата обаче, които можем да направим, за да ги поддържаме в тип-топ форма:

- Да избягваме да ги обработваме с метална пила – топлината, която възпроизвежда същата, допълнително повишава риска от дехидратация. По-разумно е да действаме с хартиена или керамична пила. Или още по-добре: само да изразяваме внимателно маникюра си и временно да преустановим пиленето (или то да се извършва от маникюрист), особено ако го правим хаотично и безразборно.

- Да ползваме редовно хидратиращ продукт за кожичките. В козметичните магазини се продават специални овлажнители, които предпазват нежната обвивка около нокътя от разцепване. Разбира се, бихме могли да употребяваме и натурални средства за подхранване и омекотяване – например, кокосово масло или зехтин. Балсамът за устни също ще ни свърши отлична работа тук. 

- Препоръчително е кутикулите да се отстраняват с избутване внимателно, а не да не се изрязват, защото второто повишава риска от инфекции.  

- Да носим ръкавички! Те защитават от студа целите ни ръце, включително и ноктите, сещате се.

- Да слагаме гумени ръкавици, когато извършваме домакинските си задължения. Защото: голяма част от препаратите за почистване съдържат съставки, които оказват изсушаващо действие върху плочката и отнемат цялата й влага. По същия повод, през зимата е препоръчително да не прекаляваме с лакирането и да оставяме ноктите да си почиват от декорациите от време на време.

- Масажът на ръцете и на пръстите не е само приятна спа глезотия, ами и много добър начин за поддържане на маникюра в добро здраве, имайте едно наум.

Е, да действаме! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Близнаци
22 май – 21 юни