Четири разкрасителни употреби на кокосовото масло

В домашни условия
Четири разкрасителни употреби на кокосовото масло

В последните няколко години кокосовото олио нашумя като супер храна и натурален козметичен продукт с множество приложения. Ако все още се съмнявате дали всичкият този шум е само маркетингов трик или маслото наистина има магически способности, сме ви приготвили няколко лесни и изпитани начина да го изпробвате и да се уверите сами. 

Как да извлечем максимална полза от екзотичния продукт?

 

·      Средство за устна хигиена 

Жабуркането с олио е един сравнително нов метод за почистване и освежаване на зъбите и венците. Процедурата изисква сутрин вместо по навик да вземем четката и паста за зъби, да си подготвим кокосово масло и лъжица. Загребваме и слагаме в устата. В продължение на пет-десет минути жабуркаме, след което изплюваме. Методът не е поредната модна приумица, напротив – в древна Индия са го използване за цялостно прочистване на вътрешните органите. Кокосовото масло има антибактериално действие, което спомага не само за почистването на устата, но и на целия организъм.

1697807Pinterest

·      Ексфолиант за тяло 

Още един прекрасен продукт, който можем да си забъркаме сами вкъщи, при това само с две съставки: кокосово масло и захар. Смесват се добре в равни количества и се получава лесен за нанасяне и вкусно миришещ скраб за тяло, който прави кожата гладка и ухаеща на кокосов десерт.    

·      Натурален дезодорант 

Смесете кокосово масло със сода за хляб (в пропорция две към едно) и добавете етерично масло по избор: лаванадула, иланг иланг, чаено дърво или друго.  

·      Лосион за махане на грим 

Кокосовото масло е чудесно средство за бързо и лесно премахване на вечерния грим. Всичко, което ви е необходимо са памучни тампони за почистване. Чудното свойство на маслото е не само скоростното премахване и на най-силно опушения черен грим, но ако оставите лек слой под очите олиото намира приложение и на нощен крем. Ефектът е отпочиналия и свеж вид на сутринта.  

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Стрелец
23 ноември – 21 декември