Кръвосмешение причинило ранната смърт на щерката на Елвис Пресли?

Кръвосмешение причинило ранната смърт на щерката на Елвис Пресли?

Сърдечен дефект, причинен от кръвосмешение, може да е причината за смъртта на Лиза Мари Пресли миналата седмица, съобщи сайтът BG Voice. Дъщерята на Краля на рокендрола почина от сърдечен арест на 54 години.

Тя не е първата в семейството, която умира млада от сърдечен проблем. Самият Елвис беше само на 42 години, когато почина също след сърдечен арест, като съдбата му дълго време се приписваше на прекомерния прием на лекарства с рецепта и нездравословни храни.

Майка му Гладис пък почина от сърдечна недостатъчност на 46 години, а всичките й трима братя също загубиха живота си в своето четвърто десетилетие от сърдечни или белодробни усложнения.

Причината за сърдечния удар на Лиза Мари все още не е установена.

Сали Хьодел, автор на биографичната книга "Elvis: Destined to Die Young", твърди в произведението си, че смъртта на Елвис, майка му и чичовците му вероятно са причинени от генетичен проблем, възникнал като част от кръвосмесителната връзка между бабата и дядото на Краля по майчина линия, които са били първи братовчеди.

"Тези дефектни гени се оказаха утежняващ фактор зад различните му здравословни проблеми", казва Хьодел пред The U.S. Sun, които той на свой ред лекува с коктейл от лекарства, отпускани с рецепта. "Този брак на първи братовчеди очевидно е причинил много проблеми", твърди авторката.

"Майката на Елвис – Гладис – почина много млада, на 46 години, и тя имаше трима братя, които си отидоха на същата възраст от сърдечни и белодробни проблеми. Така че това престава да бъде съвпадение, докато стигнем до Елвис", добавя тя, "защото има толкова много еднакви неща, които се случват в това семейство."

За книгата си "Elvis: Destined to Die Young" Хьодел старателно проучва медицинската история на семейство Пресли от научна гледна точка и открива никога неоповестявана информация. Интересът й към темата е събуден, след като забеляза поредица от прилики в смъртта на Елвис и неговата много обичана майка Гладис, която умира точно 19 години преди него, на 14 август 1958 г. Гладис, подобно на сина си суперзвезда, почина от сърдечна недостатъчност.

Преди смъртта си пък и Елвис, и майка му са претърпели "сходен четиригодишен период на дегенеративно здравословно състояние", пише Хьодел, "което е интересно, защото не са приемали едни и същи видове лекарства".

Проучване, проведено от авторката, установява, че Гладис е посещавала кардиолог поне от 1956 г. и също така е била хоспитализирана за две седмици през същата година с мистериозно заболяване. Малко преди смъртта си тя е диагностицирана с хепатит чийто произход озадачава нейните лекари по това време. Смята се, че състоянието, което засяга белите дробове и черния дроб, е свързано с алкохолизма на Гладис. 

Родена и израснала в крайна бедност в дълбокия юг, борбата на майката на Елвис да се справи с бързото издигане на сина си към славата и богатството са добре документирани, като според съобщенията самоопределящата се за "най-нещастната жена в света" веднъж казала на приятел по телефона: "Иска ми се отново да сме бедни, наистина ми се иска."

ключови думи:
Лиса Мари Пресли

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април