Яжте био, за да живеете по-дълго и с повече деца

Има едно условие: Трябва да сте винарки
Яжте био, за да живеете по-дълго и с повече деца

Науката и до днес не е успяла да се произнесе категорично по въпроса дали биохраните са по-здравословната алтернатива на нещата, които яде средностатистическият човек. Обаче едно изследване, което бе наскоро публикувано в онлайн журнала PLOS One, показва, че ако сте плодова мушица и слагате на масата си единствено неща с етикет "BIO", не само ще живеете по-дълго, ами ще имате и повече бебета. Смятаме, че в петък ни е позволено да пишем и за подобни неща.

Учените от Южния методистки университет хранили две групи дрозофили* с екстракти от био или конвенционални банани, картофи, стафиди и соеви зърна. След това мушиците били подложени на подробен анализ, който има за цел да установи цялостното им здравословно състояние. Резултатите сочат, че биоугоените насекоми се отличават с увеличени продължителност на живота и плодовитост. Плодовити плодови мушици, хранени с биоплодчета. О, да!

861421PLOS Biology

Хайде сега освободете задклавиатурното пространство и направете 15 клека, защото това ще е единствената полза от прочитането на тази статия. Благодарим ви!

 

* Латинското наименование на обикновената винарка е Drosophila melanogaster

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Водолей
21 януари – 19 февруари