Витаминът, който има същия ефект като тренировката

Не се лишавайте от него!
Витаминът, който има същия ефект като тренировката

Физическото натоварване е изключително важно за запазването на доброто здраве, но също толкова важна е храната и хранителните добавки, които ни поддържат в отлична кондиция в натовареното ни ежедневие.

Шведският интернет сайт Må Bra публикува ново проучване, което разкрива, че витамин С  има същия ефект върху организма, както и физическото натоварване. Според учените всекидневните умерени дози от витамина могат да поддържат сърцето ви здраво като в същото време ще подобри и укрепи имунитета на организма ви.

Проучването от Университета на Колорадо в Боулдър показва, че хората с наднормено, заседнал начин на живот и лоша сърдечно-съдова система могат да имат здрави кръвоносни съдове или чрез всекидневно ходене пеша в рамките на 45-60 минути или като добавят витамин С.

1591248Thinkstock/Guliver

Изследователите разделили участниците в проучването на две групи като на първата група е възложено да ходят бързо от пет до седем пъти седмично, а на другата група да приемат хранителна добавка витамин С от 500 милиграма всеки ден.

След три месеца и двете групи са достигнали стойностите на здрави съдове и значително са намалили риска от високо кръвно налягане, инсулт и сърдечни пристъпи.

Учените стигнали до извода, че витамин С има същия ефект като лека кардио тренировка, ако се приема в малки количества, но всекидневно. Но допълват, че витамин С не трябва да се разглежда като добавка, която заменя напълно физическото натоварване, защото те са от огромно значение за запазване и поддържане на добро здраве. Но тази информация е от изключително значение за тези от вас, които са обездвижени поради контузии или други физически проблеми и не могат да тренират всекидневно.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Рак
22 юни – 22 юли