8-те храни, които трябва да избягвате

8-те храни, които трябва да избягвате

Всеки обича да похапва мазни храни или да преяжда от време на време. За някои от спортистите, които се подготвят за състезания е награда да похапнат обилно след месеци на диети, разделно хранене и тежки тренировки. Но това не е правилно, защото се обезсмислят месеците на диети. В следващите редове ще видите 8-те най-лоши храни, които всеки, който се стреми да живее здравословно, трябва да избягва.


1. Понички. Въпреки невероятния си вкус, тези малки сладки изкушения са изключително вредни. Те съдържат огромен брой мазнини и калории, които се лепят по тялото. Също така те са пълни с различни консерванти, които да запазят поничката да не се развали, но те влошават храносмилателната система.


2. Гевреци. Тези малки, хлебни продукти съдържат високи нива на глуцерин, което води до повишаване на инсулин в организма. В резултат на това вие се състарявате, също така може да ви се появи акне. 1 геврек е равен на 2-3 порции въглехидрати, което означава, че много бързо ще качите телесна маса с тези гевреци.


3. Зърнена закуска. Ако търсите начин да разрушите тялото си външно и вътрешно, зърнените закуски са правилния инструмент. Те съдържат високо количество захар и глутеин. Глутеинът може да причини кожни рани и също така уврежда обвивката на стомаха.


4. Чипс. Повечето видове чипс са изпражени в голямо количество мазнина. Поради тази причина чипсът е богат на мазнини, които  повишават нивото на холестерол в организма и водят до сърдечни болести.


5. Пържени картофки. Подобно на чипса, пържените картофи също са изпържени в голямо количество мазнина и спомагат за увеличаването на холестерола. Също така картофите, сами по себе си повишават нивото на инсолин в тялото. Пържените картофи и чипса в комбинация спомагат за образуването на ракови заболявания.


6. Бургери. Всеизвестен факт е, че около 2 процента от местото, което се използва за бургерите, е наистина месо. Останалите 98% са различни химикали и консверванти, които са вредни за организма. Също така бургерите са богати на мазнини и спомагат за увеличаването на холестерола.


7. Пуканки за микровълнова. В пакетите на пуканките за микровълнова има свободни радикали, които причиняват ракови заболявания. Наред с тези свободни радикали, в пуканките за микровълнова има и високи нива на мазнини, които също са вредни за тялото.


8. Маргарин. Той е промотиран като здравословният заместител на маслото и също така, че не съдържа мазнини. Но това не е така. Маргаринът съдържа високи нива на транс мазнини, които спомагат за увеличаването на холестерола и разрушават обвивките на кръвоносните съдове.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април