4 храни, които повишават мъжкото либидо

За добро представляне в спалнята
4 храни, които повишават мъжкото либидо

Представянето в спалнята може да зависи от различни фактори, някои от които вероятно не биха ни хрумнали. Според специалисти в областта на храненето това, което ядат мъжете, може да се отрази на сексуалния им живот. Те твърдят, че малките промени в хранителния режим могат да подхранят и либидото.

Кои са "магическите храни", които действат като афродизиак?

1. Черен шоколад

Черният шоколад увеличава нивата на серотонина и допамина в мозъка, което повишава чувството за щастие и след това подпомага за правилната настройка. Шоколадът съдържа и фенилетиламин – вещество, което се формира, когато сме влюбени.

Като се има предвид, че ллошото настроение и стресът могат да бъдат тясно свързани с пониженото либидо, консумацията на няколко парчета черен шоколад дневно е добър начин за възпламеняване на страстта.

2. Ядки

Ядките повишават енергията, а заедно с нея и желанието за секс. Бадемите, бразилските орехи, орехите и фъстъците осигуряват необходимото за здравословното образуване на хормони при мъжете. 

3. Чесън

Консумацията на чесън съдържа високи нива на алицин и увеличава притока на кръв, който може да помогне на мъжете с еректилна дисфункция.

4. Броколи и целина

Тези зеленчуци определено могат да бъдат полезни, когато става дума за активност в спалнята. Те помагат за премахване на излишния естроген и увеличават нивата на тестостерона. В целината например може да се открие андростерон – хормон без мирис, който се отделя чрез мъжката пот и действа възбуждащо на жените.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Лъв
23 юли – 23 август