Той и тя в кухнята: Дани и Жоро

Обичат да пазаруват, да готвят и да се обичат...
Той и тя в кухнята: Дани и Жоро

Ако познавате Жоро и Дани толкова добре, колкото аз ги познавам, ще знаете, че:

- Имат невероятно, допълващо се, чувство за хумор. Буквално могат да те разсмеят до сълзи. 

- Обичат веселите компании, танците и добрите приятели. 

- Обичат се. При това - много. 

А откакто живеят заедно, готвят непрекъснато - все хубави манджи. Специално за рубриката ни "Той и тя в кухнята/в тренировката", сладурите ми позволиха да надникна в интимния им свят и споделиха няколко пикантни подробности от кухнята си: 

Представете ни се накратко: кои сте вие?

Ние сме Дани и Жоро, казано накратко ;) 

Кога беше първият ви път в... кухнята?

Жоро: Първият ни път в кухнята беше доста отдавна - може би преди около 4 години. Тогава си приготвихме аламинути, но с голямо желание и стана много вкусно. Иначе, преди това се подвизавахме в наши си, импровизирани, кухненски кътчета в студентските общежития.

Коя е манджата, която най-много обичате да приготвяте заедно?

Дани: Кюфтенца с пържени картофки със сирене и шопска салата, разбира се :) Макар че е нещо простичко, когато е приготвено с много любов, става невероятно вкусно. А пък ако е и на фона на червено вино и ароматни свещи... Мисля, че са излишни повече коментари.

Какви са предимствата на съвместното кулинарстване? А недостатъците?

Заедно: Да готвим заедно за нас е много приятно занимание. Дори пазаруването е такова. Обичаме да се мотаем в супермаркета, да пълним количката с разни вкусотийки и после да се приберем и да си ги наготвим. Предимствата за нас са в това, че, освен че си поделяме бюджета, прекарваме повече време двамата и наистина се забавляваме. Не виждаме недостатъци - може би единствено този, че единият случайно може да сложи някаква подправка, която другият не обича. А ние много държим на подправките :) 

Кой е майстор-готвачът във вашата двойка?

Дани: И двамата сме се специализирали като майстори в нещо. Жоро е спецът по скарата, месото и панирането, докато аз - в спагетите и запечените ястия, а също и в закуските. Понякога си сменяме ролите и става наистина забавно да се видим в малко по-различно амплоа.

Кой е най-ценният кулинарен урок, който научи от нея/от него?

Дани: Може би за мен най-важното беше, че преодолях непоносимостта си при вида на чисто суровото прясно месо и се научих да приготвям ястия с него.

Жоро: Аз пък се убедих, че и най-"простите" и лесни ястия често се оказват много вкусни, ако се готви с желание.

Вярно ли е, че любовта на мъжа минава през корема му? Така ли стоят нещата и с любовта на жената?

Жоро: Мисля, че това определено важи и за двама ни. Откакто живеем заедно, храната или по-точно - готвенето, стана важна част от ежедневието ни.

Как отпразнувахте празника на влюбените?

Заедно: Противно на всички очаквания, не ходихме никъде, нито дори на заведение, а просто си донесохме празника вкъщи. Приготвихме си любимата си вечеря, на свещи и с червено вино. Понякога именно малките и простички неща правят живота супер приятен.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Стрелец
23 ноември – 21 декември