Спешно да размекнем маслото!

Не с един, ами с цели четири трика
Спешно да размекнем маслото!

Разполагам с цял набор от глупости, които върша в кухнята, но една от любимите ми е да забравя да извадя маслото да се размекне на стайна температура преди приготвянето на сладко тесто. Някои ще ви кажат, че това не е болка за умиране и ще го хвърлят да се втечни на котлона за секунди. Обръгнали сладкари като Сладкишницата обаче ще ви обяснят, че по-неразумно от това би било единствено да използвате маргарин, вместо масло.

Неслучайно рецептите за печива изрично споменават меко, а не разтопено масло. В единия случай получавате прекрасно, пухкаво тесто, а във втория... нека просто кажем, че никой достоен пекар не би се гордял с произведението си във втория случай.

И така, как да размекнем тестото в случай на спешност?

  1. Пребийте го! С точилката! Поставете необходимото ви количество между два листа хартия за печене и бухайте смело!

  2. Нарежете го на малки кубчета и го оставете на топло. Така значително ще редуцирате времето за размекване.

  3. Накиснете го в топла вода. Момент! Не пропускайте преди това да го запечатате в найлонова торбичка.

  4. Седнете на него и почвайте да го мътите! Добре, де, просто си го пъхнете в джоба и се размотайте из къщата за пет минути в преследване на алтернативни домакински предизвикателства.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Скорпион
24 октомври – 22 ноември